​Caile ferate ungare lanseaza un tren de epoca care in octombrie va parcurge distanta dintre Budapesta si Teheran, cu oprire si in Romania. Biletele costa intre 10.000 si 23.000 euro, iar locurile sunt rezervate aproape in totalitate, cei mai multi fiind turistii briatnici si australieni, scrie AFP.

Traseul trenului de luxFoto: danube-express.com

Golden Eagle-Danube Express are vagoane din anii 50' restaurate pentru a oferi confort de cinci stele. In cele 13 vagoane sunt locuri pentru 70 de invitati, iar 62 de locuri sunt deja rezervate pentru calatoria ce va dura doua saptamani.

Trenul va trece prin Romania, Bulgaria si Turcia, iar la noi va opri la Sighisoara si Brasov. In Iran vor fi vizitate destinatii precum Persepolis si Shiraz, in Turcia vor fi popasuri in zone precum Istanbul si Capadocia, iar in Bulgaria oaspetii vor vedea orasul Veliko Tarnovo si mormintele tracice de la Kazanlak.

Expresul de lux Budapesta-Teheran

Expresul de lux Budapesta-Teheran

Foto: danube-express.com

Operatorul spune ca Teheran a fost ales ca destinatie fiindca Iranul s-a deschis mult catre turism in ultimul timp. Pretul calatoriei variaza intre 10.000 si 23.000 euro si printre avantaje se numara cel legat de faptul ca bauturile alcoolice sunt la discretie, cu exceptia parcursului din Iran unde se va servi bere fara alcool. Pretul nu include si drumul de intors, fiecare va lua din Teheran avionul catre casa.

Prima calatorie va fi in octombrie, iar in functie de cerere vor fi organizate deplasari si in 2015.