O sculptura in marime naturala cu Amy Winehouse, menita sa o comemoreze pa cantareaza, va fi dezvaluita luna viitoare in Camden, in apropierea casei in care aceasta a locuit, scrie The Telegraph. Proiectata de artistul Scott Eaton, statuia de alama va reproduce coafura si stilul distinctiv al lui Amy si va fi amplasata in Stables Market.

Statuie cu Amy WinehouseFoto: captura ecran

Memorialul, planificat initial pentru Camden Roundhouse, va fi prezentat publicului pe 14 septembrie, ziua in care Amy Winehouse urma sa implineasca 31 de ani.

"The Roundhouse ar fi fost ideala pentru ca atat Amy, cat si fundatia au o afinitate deosebita pentru aceasta locatie, dar problema este ca aceasta nu ar putea fi disponibila intotdeauna pentru fani. Vrem ca oamenii sa poata sa o vada, sa o atinga si sa interactioneze", a spus tatal artistei.

"Acum, Amy ii va supraveghea pe cei care vin si pe cei care pleaca din orasul ei natal pentru totdeauna. Amy a fost indragosstita de Camden si este locul cu care majoritatea fanilor o asociaza", a adaugat acesta.

Memorialul va cuprinde informatii cu privire la donatiile care pot fi facute la Fundatia Amy Winehouse, care a fost infiintata de familia artistei pentru a creste gradul de constientizare asupra efectelor alcoolului si drogurilor.