Un australian in varsta de 70 de ani a devenit cel mai varstnic inotator care a traversat Canalul Manecii, o realizare pe care a sarbatorit-o cu cateva beri "din motive medicale", transmite AFP.

Cyril BaldockFoto: Captura YouTube

Cyril Baldock a plecat din Dover, Anglia si a inotat timp de 12 ore si 45 de minute pentru a ajunge pe coasta franceza, la Capul Gris-Nez, distanta parcursa fiind de 34 de kilometri.

La 70 de ani si noua luni, Baldock a depasit recordul anterior, detinut inca din 2011 de britanicul Roger Allsopp, care este cu cinci luni mai tanar

"Beau cateva beri, dar doar din motive medicale, ca sa pot dormi", a glumit barbatul, intr-o declaratie pentru agentia australiana de presa AAP, dupa ce a ajuns la Côte d'Opale.

"Dupa zece ore de inot, am experimentat 30 de minute dificile, am fost un pic ingrijorat. Bratele ma dureau si nu avansam foarte mult, dar mi-am revenit", a declarat Cyril Baldock.

Cu toate acestea, recordul lui Cyril este in pericol: Irene Keel, in varsta de 73 de ani, tot din Australia, este pe cale de a face o incercare in urmatoarele zile.