O fetita de patru ani este in spital si se recupereaza dupa ce a fost pierduta, timp de aproape doua saptamani, intr-o padura populata de ursi din Rusia, singurul aparator fiind catelul sau, scrie The Telegraph. Echipa de salvare a spus ca supravieturiea Karinei Chikitova este "aproape un miracol".

Karina ChikitovaFoto: Captura YouTube

Fata a plecat din satul sau, din nord estul regiunii Sakha, pentru a sta cu tatal ei, care locuia intr-un sat vecin, dar acesta era plecat in padure pentru a stinge un incediu. Katrina a intrat cu cainele sau in padure ca sa il gaseasca.

Avand in vedere ca in regiunea unde locuia fetita nu exista semnal la telefonul mobil, mama sa si-a dat seama ca fiica ei este disparuta doar dupa patru zile.

In ciuda unei cautari masive, fetita a fost gasita dupa ce cainele acesteia s-a intors in satul tatalui (in care locuiesc opt oameni), permitand echipelor de salvare sa trimita caini de cautare pe urmele catelului.

"Eram siguri ca animalul de companie a stat langa fetita in tot acest timp,a incalzit-o seara si a speriat animalele salbatice", a spus un membru al echipei de salvare pentru postul de televiziune Zvezda.

Un raport prezentat pe acest post a aratat ca, avand in vedere numarul mare de ursi, echipa de salvare s-a limitat doar la golfuri si pajisti si a intrat in padure de abia dupa ce au primit sustinerea fortelor speciale.

Acestia au gasit-o pe Karina doua zile mai tarziu, intinsa in iarba inalta, la aproximativ 7 kilometri de casa.Fetita isi pierduse pantofii si slabise considerabil.

"Ea nu a spus nimic... plangea incet si isi intindea mainile. A cerut apa si mancare imediat", a declarat Artyom Borisov, un voluntar din cadrul echipei de salvare.

"Este pur si simplu incredibil ca aceasta a fost gasita in viata, tinand cont de fauna salbatica din padure", a spus un purtator de cuvant al serviciului de salvare.

Karina a spus ca a mancat fructe de padure si a baut apa din rau pentru a supravietui.

Regiunea Sakha din nord-estul Rusiei este una dintre cele mai salbatice zone, plina de fauna salbatica si cunoscuta pentru raurile sale inghetate si numarul mare de reni si ursi bruni.