O sedinta foto de moda, care prezinta o femeie fiind agresata de doi barbati, a stranit valuri de critici in India, dupa ce utilizatorii retelelor de socializare afirma ca fotografiile vor sa readuca atentia asupra cazului din 2012, cand o studenta a fost victima unui viol in grup, scrie BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fotografiile, realizate de Raj Shetye, arata un model care se lupta cu barbati intr-un autobuz, intr-o scena are aminteste de cazul studentei, care a socat India.

Multi utilizatori ai retelelor de socializare au spus ca pozele sunt "dezgustatoare" sau "oribile". Fotograful a spus ca sedinta foto a fost "doar o descriere a situatiei femeilor din tara noastra", si nu a fost bazata pe viol.

Imaginile au fost date jos de pe siteul Behance, dupa reactiile furioase de pe Twitter si Facebook.

Violul in grup si uciderea studentei de 23 de ani, supranumita Nirbhaya (fara frica-n.red.), a dus la zile de proteste in India si a fortat autoritatile sa introduca noi legi anti-viol.

Dupa acest caz, patru barbati au fost condamnati la moarte, iar al cincilea, minor la momentul producerii actului, ispaseste o pedeapsa de trei ani.

"Tocmai am vazut o prezentare de moda care ilustreaza violul in grup din Delhi? Dezgustator. Sper ca toti cei care sunt asociati sa moara de rusine!", a scris producatorul muzical de la Bollywood, Vishal Dadlani.

"Oricine sunteti, sper ca mergeti la inchisoare pentru asta", a adaugat Dadlani.

Actrita Amrita Puri a scris pe Twitter "Violul nu este o sursa de inspiratie pentru o sedinta foto de moda. Nu stiu la ce se gandea fotograful cand a facut o sedinta inspirata de Nirbhaya".

Raj Shetye a negat acuzatiile potrivit carora ar fi incercat sa recreeze violul in grup.

"Nu se bazeaza pe Nirbhaya. Dar, fiind o parte a societatii si fiind fotograf, acest subiect ma misca... Stau intr-o societate in care mama mea, prietena mea, sora mea sunt acolo si li se poate intampla si lor asa ceva", a declarat fotograful pentru siteul BuzzFeed.

Shetye a spus ca nu incearca sa idealizeze actul, ci doar "sa il evidentieze", adaugand ca oricui i se poate intampla asa ceva.

Fotograful a explicat ca hainele purtate de modele au fost confectionate de designeri de top, dar niciunul nu a fost creditat in mod public deoarece sedinta foto nu a fost conceputa pentru castiguri comericale.