Vicepremierul Turciei Bulent Arinc si-a aparat cea mai recenta declaratie, in care spunea ca femeile nu ar trebui sa rada in public, afirmand ca aceasta a fost scoasa din context. Cu toate acestea, Arinc critica acum femeile care "merg in vacanta cu iubitii, in timp ce isi lasa sotii in spate si de abia asteapta sa se urce pe stalpi (n.red. bara de dans) atunci cand vad unul", transmite Hurriyet Daily News.

"Discursul meu nu era despre cateva mementouri pentru femei; acesta viza si barbatii", a spus Arinc, accentuand inca o data importanta castitatii atat la femei, cat si la barbati.

Vicepremierul turc a avut sapatamana aceasta o declaratie care a starnit proteste pe retele de socializare. Acesta a spus ca "barbatul nu va fi un afemeiat. El va fi legat de sotia lui. El isi va iubi copiii. Femeia nu va rade in public. Nu va fi provocatoare prin atitudine si isi va proteja castitatea"

Pe 30 iulie, vicepremierul Turciei s-a aparat, spunand ca "unele persoane au ales o sectiune din discursul sau si au inceput sa il critice".

"Imi sustin cuvintele", a spus Arinc, argumentand ca este irational sa indemni doar femeile sa nu rada in public, dar ca discursul facea referire la "regulile generale de etica si bune maniere".

Arinc nu a facut referire la o persoana anume, dar Asena Erkin, sotia fotbalistului Caner Erkin (Fenerbahce), a postat recent o fotografie pe contul de Instagram in care spunea ca "atunci cand gasesc o bara de dans, nu ratez ocazia".

Sute de femei din Turcia au postat miercuri pe retelele de socializare fotografii in care rad, in semn de protest fata de recenta declaratie a vicepremierului.

Pe Twitter si pe Instagram au aparut peste 300.000 de mii de tweeturi care foloseau cuvantul "kahkaha" (ras in limba tura) si #Resist Laughter (#direnkahkaha) sau #Resist Woman (#direnkadin).