Compania aeriana australiana Jetstar isi cere scuze dupa ce un membru al echipajului le-a spus pasagerilor, care se intorceau de la un festival de muzica, sa arunge drogurile ilegale la toaleta deoarece urma sa aiba loc o inspectie. Sfatul a cauzat un val de deplasari la baie, membrul echipajului primind multumiri de la pasageri, scrie The Telegraph.

Avionul zbura din Coasta de Azur la Sydney si a avut un numar mare de pasageri, care au participat la festivalul Splendour in the Grass din Byron Bay.

Stewardesa a anuntat ca ofiteri de carantina si caini dresati asteptau la terminalul de la Sydeney si i-a sfatuit pe pasageri sa arunce la toaleta "tot ce nu ar trebui sa aiba la ei".

Jetstar, un operator de transport low-cost, detinut de Qantas, compania aeriana nationala din Australia, a transmis un comunicat in care si-a cerut scuze pasagerilor si a spus ca stewardesa va fi mustrata pentru anuntul "prost formulat".

"Cuvintele membrului echipajului au fost prost alese si sunt in mod clar in contradictie cu standardele profesionale pe care le asteptam de la echipa noastra", se arata in comunicat.

Unul din pasagerii cursei a declarat ca dupa anuntul stewardesei mai multe persoane s-au ridicat subit si au mers la toaleta, avand lucruri in mana. "Am fost socat. De ce trebuie sa le spui oamenilor despre asta? Daca au ceva ilegal la ei, lasa-i sa fie prinsi".

Cu toate acestea, unii pasageri si-au exprimat recunostinta fata de gestul stewardesei: "Multumim pentru ca iti pasa de pasagerii Splendour", a scris o persoana pe pagina de Facebook a companiei aeriene.

"Sper ca acest membru al echipajului va fi promovat", a scris un alt pasager.