Teroristul nigerian care in ziua de Craciun a lui 2009 a incercat sa detoneze o bomba ascunsa in chiloti pentru a arunca in aer un avion a esuat din cauza gravelor probleme de igiena, scrie The Telegraph. Practic, africanul purta de doua saptamani aceeasi lenjerie intima si a degradat bomba care nu s-a mai detonat.

Umar Farouk Abdulmutallab Foto: Agerpres

Cazul teroristului Umar Abdulmutallab a facut la vremea lui valva si a determinat schimbarea masurilor de securitate in aeroporturi.

Investigatiile preliminare ale FBI aratau ca dispozitivul explozibil continea o substanta numita pentaeritritol, pe care nigerianul a incercat sa o aprinda in timp ce cursa companiei Delta se pregatea de aterizare la Detroit, venind dinspre Amsterdam.

Presupsul terorist isi legase dispozitivul in zona genitala, astfel incit a putut trece de filtrele de securitate de pe aeroport. In momentul in care nigerianul a incercat sa aprinda explozibilul, un alt pasager l-a imobilizat.

Acum, noi declaratii arata ca bomba nu a functionat corect din cauza ca nigerianul purta aceeasi lenjerie intima de doua saptamani si a degradat bomba. Declaratiile au fost facute la un forum de John Pistole, seful Transportation Security Administration (TSA).

"O purta de doua saptamani", spune Pistole, referindu-se la lenjeria intima a atentatorului. Intrebat daca lenjeria era "umeda" dupa doua saptamani de purtare continua, Pistole s-a rezumat sa spuna: "Hai sa spunem ca era degradata. Deja devenim prea intimi".

Prezentatoarea a conchis razand: Slava Domnului ca a avut igiena precara!

Nigerianul a primit inchisoare pe viata.