Administratorii site-ului Wikipedia au blocat optiunea editarii articolelor de pe site pentru calculatoarele Camerei Reprezentantilor din SUA din cauza "editarilor perturbatoare persistente". Interdictia de 10 zile vine dupa ce au fost facute modificari anonime despre politicieni si afaceri, dar si despre evenimente ca asasinarea presedintelui american John F. Kennedy, noteaza BBC.

Biografia fostului ministru al apararii Donald Rumsfeld a fost editata astfel incat pagina de Wikipedia spunea ca acesta este "o soparla extraterestra".

Editarile de la calculatoarele ce folosesc adresa de IP a Camerei Reprezentantilor au mai fost interzise si in trecut, in urma unor acte similare de vandalism.

O alta modificare, privind asasinarea presedintelui John F. Kennedy, spunea ca Lee Harvey Oswald a actionat "in numele regimului lui Fidel Castro".

Modificarea finala, care a provocat interdictia Camerei Reprezentantilor, a fost facuta pe pagina dedicata site-ului Mediaite. Dupa schimbare, blogul era caracterizat ca fiind "transfobic sexist" si ca "asuma in mod automat ca cineva este de sex masculin fara nicio dovada".

Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia, a spus ca aceste acte de vandalism nu il suprind deoarece au mai existat si vor exista intotdeauna.

"Poate ar trebui ca cineva de la Camera Reprezentantilor sa se gandeasca la angajatii de la Departamentul IT- cineva de acolo s-ar putea sa ii vaneze chiar in acest moment", a adaugat Jimmy Wales.