O broasca gonflabila gigantica, recent instalata intr-un parc public din Beijing, a declansat o cenzura larga pe internet. De la instalarea sa saptaman trecuta, broasca de 22 de metri inaltime a starnit amuzamentul in randul trecatorilor, care au remarcat asemanarea dintre aceasta si fostul presedinte comunist, relateaza AFP. Informatiile referitoare la broasca au fost sterse de pe site-ul agentiei de stiri China Noua si de pe portalul Sina.

Fostul presedinte chinez Jiang Zemin si broasca din parcul public din BeijingFoto: Colaj foto- Sursa Agerpres/captura youtube

In China, oficialii recurg la cenzura pentru a preveni ridiculizarea sau publicarea informatiilor care dauneaza imaginii Partidului Comunist.

Anul trecut, cuvintele "rata galbena mare" au fost cenzurate dupa ce utilizatorii retelelor de socializare au publicat o parodie a unei fotografii celebre, care infatisa un protestatar care bloca o coloana de tancuri din piata Tiananmen, unde ratele gigantice inlocuiau tancurile.

Secretar general al Partidului Comunist chinez în perioada 1989-2002, Jiang Zemin nu a mai detinut o functie oficiala din 2004-2005, cand a renuntat la presedintia Comisiei Militare Centrale in favoarea lui Hu Jintao.

Cu toate acestea, fostul demnitar continua sa exercite influenta in aparatul comunist chinez. La cel de-al 18-lea Congres al Partidului Comunist, acesta a influentat alegerea noii conduceri a statului.