Postul de televiziune britanic SkyNews s-a lovit de un val de critici dupa ce au aparut imagini care il aratau pe prezentatorul Colin Braizer cautand intr-o valiza de la locul prabusirii cursei MH17.

Prezentatorul SkyNews se uita prin bagajele victimelor zborului MH17Foto: Captura YouTube

Intr-o emisiune transmisa in direct duminica, prezentatorul SkyNews, Colin Braizer, a fost aratat pe post cand alegea obiectele (inclusiv un set de chei si o periuta de dinti) din bagajele deschise ale victimele accidentului, spunand "Banuiesc ca nu ar trebui sa facem acest lucru", relateaza The Guardian.

Filmarea a fost intampinata de o furtuna de critici pe internet, iar profesorul media Joe Watson a descris-o ca pe "un moment oribil pentru jurnalism", altii acuzand SkyNews ca a invadat intimitatea persoanelor decedate.

Prezentatorul stirilor sportive al BBC a spus ca este "aboslut uimita" de actiunile lui Brazier, iar prezentatorul radio a adaugat "Sky!!! Fa cumva ca reportul vostru sa inceteze sa mai scotoceasca prin lucrurile de la locul accidentului¨.

Incidentul a venit pe fonudul temerilor anchetatorilor accidentului ca locul prabusirii zborului MH17 a fost contaminat de prezenta continua a separatistilor pro-rusi, a localnicilor si a mass-mediei internationale.

Un purtator de cuvant al SkyNews a declarat: "Astazi, in timp ce prezenta de la locul accidentului zborului MH17, Colin Brazier a reflectat asupra tragediei umane a evenimentului si a aratat telespectatorilor continutul bagajului unei victime. Colin a recunoscut imediat ca acest gest a fost nepotrivit si a spus acest lucru in direct. Atat Colin, cat si SkyNews isi cer scuze pentru orice jignire cauzata."

Purtatoarea de cuvant a postului britanic a spus ca SkyNews a primit cateva plangeri din partea telespectatorilor in orele de dupa emisiune, care a fost distribuita de sute de ori pe Twitter. Unii telespectatori au spus ca o sa depuna plangerile la autoritatea de reglementare mass- media Ofcom pentru incalcarea "ingrozitoare" a intimitatii. Un alt utilizator Twitter a scris "Nu am vazut niciodata ceva atat de lipsit de respect. E timpul sa imi reconsider abonamentul Sky".

Brazier, care a fost nominalizat pentru "prezentatorul anului" la editia de anul acesta a Royal Television Society Awards a raportat ulterior ca a observat ramasite umane la locul accidentului.

"Am mers pe acolo, am dat de parti ale corpurilor tot timpul, multe dintre ele carbonizate complet. Barbati, femei, copii, nu imi puteam da seama. Sunt muste. Este cald. Exista targi situate langa drum. Acestea nu au fost folosite pentru ca multe dintre cadavre au fost dezmembrate de forta impactului. Este cu adevarat macabru, oribil. Exista un grad de anarhie si faradelege", a spus Colin Brazier.