In cea mai recenta incercare de a cimenta pozitia Dubaiului ca centru economic al lumii islamice, a seicului Mohammed anunta planurile de a construi primul oras din lume cu temperatura controlata, care va fi si cel mai mare mall de pe planeta, relateaza Time.

Mall of the WorldFoto: Captura YouTube

Seicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum a dezvaluit planurile pentru "Mall of the World", un shopping center de 4,5 milioane de metri patrati, care va fi cel mai mare din lume, reprezentand si primul "oras" cu temperatura controlata de pe planeta.

Complexul va fi modelat dupa cartierul cultural din jurul Broadway-ului din New York si Oxford Street din Londra si este de asteptat ca acesta sa atraga 180 de milioane de vizitatori anual.

"Acest proiect vine in completarea planurilor noastre de a transforma Dubaiul intr-un centru cultural, turistic si economic pentru cele doua miliarde de oameni care traiesc in regiunea din jurul nostru; si suntem hotarati sa realizam viziunea noastra", a spus seicul intr-o declaratie.

Proiectul ambitios va include cel mai mare parc de distractii de interior din lume si un mall de cumparaturi, 100 de hoteluri si complexe de apartamente, un centru de divertisment care va gazdui 15000 de oameni si un "cartier wellness" dedicat turismului medical de 300000 de metri patrati.

Cladirile din oras vor fi conectate prin promenade care se vor intinde pe 7 kilometri.

Planul este cea mai recenta incercare a Dubaiului de a se impune ca centrul economic al lumii islamice. Cel mai populat oras al Emiratelor Arabe Unite are deja cea mai inalta cladire din lume: Burj Khalifa de 829.8 metri.

Costurile si calendarul proiectului nu au fost inca dezvaluite, dar se asteapta ca 'Mall of the World" sa sa fie punctul principal de atractie la EAU World Expo din 2020.