La Forumul Economic de la Davos, ingrijorarile economice au trecut pe locul al doilea, principala tema fiind cele de natura geopolitica. Tensiunile dintre China si Japonia, relatia dintre tehnologie si inegalitate s.a. Business Insider a realizat un interviu cu Nouriel Roubini, care rezuma discutiile de la WEF 2014 si vorbeste despre riscurile care pot aparea in acest an. Interviu usor, ca de o zi de duminica inzepezita. Daca nu va place economia, puteti citi aici un studiu care ii pune putin in umbra pe barbati.Acestia isi pierd memoria mai usor decat femeile. Sau poate sunt doar mai sinceri...

HotNews.roFoto: Hotnews

NATURA UMANA:

  • Cercetatorii au descoperit o legatura surprinzator de stransa intre schimbarile climatice si razboaiele civile, revolte, invazii si chiar violentele cu caracter personal, cum ar fi crimele sau violurile. Temperaturile in crestere provoaca violente- in cazul celor particulare de pana la 2,5% iar in cazul confictelor inter-grupuri cu pana la 24%. De ce? Stiinta-cel putin pana acum- nu raspunde la aceasta intrebare, dar mai multe studii psihologice si economice arata oamenii pur si simplu se comporta mai agresiv sau mai violent atunci cand temperaturile sunt mai ridicate.

GIFURI, ANIMATII, FOTOGRAFII:

  • Nu e tabloul al lui Camil Ressu, dar am putea sa-i spunem "Cromatofori,odihnindu-se". CROMATOFOR, cromatofori, s.m. 1. (Zool.) Celula care contine pigment colorat. 2. Corpuscul din celulele plantelor superioare si ale unor alge care contine clorofila sau alti pigmenti. - Din fr. chromatophore.

BIOLOGIE, BOTANICA:

VIDEO:

  • Evolution vs Natural Selection

  • Can Video Games Make You Smarter?

  • Universe's 10 Greatest Unsolved Mysteries

  • TED TALKS. Robin Ince: Stiinta versus minune?

Oare stiinta distruge magia vietii? In acest monolog tafnos dar fascinant in acelasi timp, Robin Ince argumenteaza ca nu este asa. Cu cat invatam mai mult despre comportamentul surprinzator al universului - cu atat mai mult suntem uimiti.

Voi ce ati citit interesant astazi?