Vreti sa cumparati cuiva un cadou? Mergeti in oras cu o femeie si rugati-o sa-l aleaga ea. Motivul e simplu: femeile sunt mai bune decat barbatii la asta. Nu e clar daca din cauza unei dorinte de a interactiona social mai bine sau pentru ca au un grad de empatie mai mare decat barbatii- cert este ca studiul linkuit mai sus certifica ceea ce probabil ca banuiati deja. Cei doi cercetatori care au efectuat studiul mai au si alte concluzii interesante, nu neaparat in favoarea barbatilor (atunci cand vine vorba de oferit un cadou).

HotNews.roFoto: Hotnews
  • Lera Boroditsky, profesor de stiinte cognitive a facut un experiment simplu: A cerut unui grup de oameni (format in majoritate de colegi de-ai sai, distinsi profesori universitari alaturi de o fetita de 5 ani dintr-un trib australian) sa inchida ochii si sa isi intoarca fata spre sud-est. Ditamai profesorii intorceau capetele catre toate directiile posibile, in timp ce micuta a tintit din prima directia solicitata. Despre limbaj si felul in care vedem lumea. De citit!

VIDEO:

  • Top funny commercials 2013

  • Women Parking - The Worlds Best Or Should That Be Worst Car Parking Videos Ever

  • TED TALKS. Shane Koyczan: "Pana-n ziua de azi"... pentru frumosii luati in deradere

Pe rand vesel si obsedant, poetul Shane Koyczan ia pulsul sentimentului de-a fi tanar si diferit. "Pana-n ziua de azi", proza sa poetica despre intimidare, a captivat milioane, ca un video-virus (creat in stil crowd-source, de 80 de desenatori). Aici, el ne ofera o versiune glorioasa, cu o poveste de fundal si acompaniament de vioara interpretat de Hannah Epperson.

a