In 1865, presa vremii scria despre arestarea unui om in Boston pentru "tentativa de a stoarce bani de la oamenii ignoranti prin expunerea unui dispozitiv care-pretinde el- transmite vocea umana la distanta cu ajutorul unor fire metalice. El numeste acest instrument "telefon", mai scria ziarul, conclionand ca "oamenii bine informati stiu ca este imposibil de a transmite vocea umana cu ajutorul unor fire metalice". 11 ani mai tarziu, celebra companie Western Union, transmitea printr-un memoriu intern ca "Acest 'telefon' are prea multe lipsuri pentru a fi considerat in mod serios un mijloc de comunicare. Dispozitivul nu are nicio valoare pentru noi". Iata 10 mari erori de estimare ale potentialului unor inventii fara de care azi cu greu ne-am putea imagina.

ghostFoto: Muzart Grafica

NATURA UMANA:

  •  De ce nu zboara avioanele de linie mai repede? Suntem totusi in epoca vitezei, nu ? In 1947 s-a atins Mach 1, iar acum  o luna, s-a zburat cu Mach 5 . De ce nu zburam si noi cu Taromul, de pilda, mai rapid? Raspunsul primit este foarte bine scris si mai ales, documentat.

GIFURI, ANIMATII, fOTOGRAFII:

BIOLOGIE, BOTANICA:

  • Arta psihedelica din bacterii. La inceputul anilor 1990, Eshel Ben-Jacob, un fizician biolog de la Universitatea din Tel Aviv si colegii sai au descoperit doua noi specii de bacterii-Paenibacillus dendritiformis si Paenibacillus vortex. Ambele bacterii locuiesc aproape de radacinile unor plante. Fiecare bacterie are numai cativa microni si se divide la fiecare 20 de minute, formand colonii mari compuse din miliarde de microorganisme. "Intreaga colonie poate fi considerat ca un creier mare, un super-creier, care primeste semnalele si apoi ia decizii". Totul e sa le convingi sa faca arta.

VIDEO:

  • How The Empire Strikes Back Should Have Ended

  • 11 Insane Animal Facts

  • Mistere ramase neelucidate, de care nu ai mai auzit inainte...

  • Weird Things Everyone Does In Public

  • Facts That Shouldn't Be True (BUT ARE)

  • TED TALKS Juan Enriquez impartaseste o stiinta uluitoare.

Chiar de mega-bancile se rastoarna, Juan Enriquez zice ca o mare relansare inca urmeaza sa se faca. Dar n-o cautati in buletinul de vot -- sau pe bursa de valori. Va veni din laboratoare stiintifice cu promisiuni de corpuri si minti mai agere. Copiii nostri vor fi... diferiti.

.

Voi ce ati citit interesant zilele acestea?

O duminica frumoasa tuturor!

Sursa foto articol