A mai trecut o saptamana de munca. Pentru unii ea s-a incheiat cu dureri de cap, stres sau chiar o stare de rau fizic. S-au facut diferite calcule legate de impactul economic al imbolnavirii angajatilor unei companii. Dar ce anume ii imbolnaveste pe oameni la serviciu?

GenesisFoto: Muzart Grafica

Cinci cercetatori au incercat sa determine legaturile periculoase intre stresul ocupational si simptomele fizice (dureri de cap, dureri de spate, tulburari ale somnului si probleme gastro-intestinale). Pentru ca aceste legaturi exista.

NATURA UMANA:

  • Intr-o lume a algoritmilor, ce sens mai are judecata umana? In inchisorile americane exista softuri care estimeaza care dintre detinutii eliberati se vor intoarce dupa gratii. Exista softuri pentru sah (oh, asta o stiti cu totii), pentru gatit, pentru citit, pentru aproape orice. Ce sens are sa mai gandesti singur, cand softul face asta in locul tau? Ei bine,  are un mare sens!

GIFURI, ANIMATII, FOTOGRAFII:

BIOLOGIE, BOTANICA:

VIDEO:

  • Sa ne printam o pizza, asadar!

  • Care e cea mai lenta vietate de pe Pamant?

  • Nu-ti fie teama....

  • 7 lucruri pe care le poti face chiar daca ai murit

  • TED TALKS. Kevin Breel: Confesiunile unui comic depresiv

Kevin Breel nu arata ca un copil depresiv: capitan al echipei, la toate petrecerile, hazliu si increzator. Dar ne spune povestea noptii in care si-a dat seama ca - pentru a-si salva propria viata - avea nevoie sa spuna doar patru cuvinte simple.

Voi ce ati citit interesant in aceste zile?

Care dintre rubrici ati dori sa fie mai cuprinzatoare, mai consistenta?

O duminica frumoasa tuturor!

Sursa foto articol.