Cum vor fi afectati pacientii, medicii de familie, clinicile private si companiile farmaceutice de introducerea coplatii? Ce sume vor fi achitate diverselor categorii de medici in contul coplatii? Ce categorii sociale vor fi scutite de coplata? Ce model urmeaza Romania? Cat contribuie ceilalti pacienti din tarile UE la sistemul medical?

Cristian Vladescu este profesor in Sanatate Publica si Management, Seful Disciplinei de Sanatate Publica la Universitatea de Medicina si Farmacie Victor Babes Timisoara.

Si-a luat doctoratul in Medicina in anul 2000 la UMF Carol Davila, Bucuresti.

Are un master in Stiinte Politice, la SNSPA Bucuresti si altul in Management Sanitar, la Nuffield Institute for Health, University of Leeds.

Cristian Vladescu este conducator de doctorate in medicina din 2003, iar din 1995 este profesor asociat la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala.

Intre 1999 si 2005 a fost presedinte executiv la Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate, in perioada 1997-1998 a fost director general la Directia pentru Reforma din Ministerul Sanatatii, iar intre 1998 si 2001 a fost expert al Consiliului Europei pe probleme de politici de sanatate. Intre 2005 si 2006 a ocupat functia de presedinte al Comisiei de Sanatate Publica a Ministerului Sanatatii.

In perioada martie 2005 - februarie 2007 a fost presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, fiind revocat din functie de premierul de atunci Calin Popescu Tarieanu, la propunerea ministrului Sanatatii Eugen Nicolaescu.