Rezultatele sondajului arata ca:
- 52% dintre cei care si-au exprimat o decizie de actiune sunt de acord ca fiica lor sa primeasca vaccinul
- 90% dintre parintii intervievati considera ca acest vaccin trebuie oferit gratuit
- 24% dintre parintii intervievati au declarat ca au nevoie de mai multe informatii pentru a lua o decizie
Cristian Anton Irimie, secretar de stat in Ministerul Sanatatii:
- cancerul de col uterin atinge femei la varste din ce in ce mai tinere
- Ministerul si-a propus ca pe langa programul de screening sa inceapa si campania de vaccinare a fetitelor
- vaccinarea adolescentelor si screeningul pot reduce incidenta cazurilor de cancer de col uterin cu 94%
- Romania se situeaza pe primul loc in UE la mortalitatea prin cancer de col uterin, cu un ritm de 6,3 ori mai mare decat in celelate state europene
- In lunile septembrie si octombrie medicii vaccinatori s-au intalnit cu parintii si le-au distribuit materiale informative. Au existat pachete dedicate pentru diriginti si pentru parintii fetelor de clasa a VI-a si a VII-a.
- s-au desfasurat si se desfasoara in toate scolile sedinte cu parintii fetitelor ce pot fi vaccinate
- evaluarea rezultatelor campaniei ofera un argument serios Ministerului sa demareze aceasta campanie de imunizare
- Obiectivele cercetarii: evaluarea si masurarea atitudinii fata de prevenirea bolilor grave, a gradului de informare asupra cancerului de col uterin, a gradului de cunoastere a vaccinului si a intentiei de vaccinare
- Sondajul arata ca 24% dintre respondenti vor lua o decizie dupa ce se vor mai informa
- 76% au o intentie clara cu privire la vaccinare
- 52% au declarat ca vor sa beneficieze de vaccin pentru fetele lor
- gradul de acceptabilitate e mai recunoscut in randul celor care au recunoscut existenta unei forme de cancer in familie
- vaccinul nu este obligatoriu, dar este ferm recomandat
- parintii care doresc sa-si vaccineze copilul, ii informeaza pe doctorii scolilor in prealabil
- Nu exista nicio incompatiblitate intre vaccinul anti-HPV si vaccinul impotriva gripei porcine. Ele pot fi realizate fara probleme
- vaccinurile au fost deja trimise in teritoriu, inca de anul trecut, iar valabilitatea lor expira la anul in luna septembrie.
- in urma discutiilor cu producatorii, dupa administrarea primei doze vom avea vaccinuri cu o valabilitate mai mare
- cele 330.000 de doze de vaccin au costat 23 milioane de euro
- contractul incheiat in 2008 prevede ca plata pentru aceste doze sa fie amanata pana la mijlocul anului viitor si in functie de rezultate si de acceptabilitate
- pana acum, s-au achitat doar 8.000 de doze care au fost utilizate
- producatorii sunt cei care au vandut vaccinul, iar dupa ce a fost retrasa prima doza, vaccinurile au fost depozitate o parte la Unifarm, restul este depozitat la producator
La nicio alta campanie scolara nu se cere acordul scris al parintelui. Nici acum nu se va realiza acest lucru. Daca parintii nu vor ca fetitele sa fie vaccinate, fie nu vin la scoala, fie trimit o notificare in acest sens.
Potrivit ultimelor precizari, vor fi vaccinate doar fetitele ai caror parinti accepta vaccinarea, dar nu va mai fi necesar acordul in scris al acestora.”
adica in scris: uitati aici un formular
http://www.aopsnaj.ro/Prescriptii2008/Consimtamint6.pdf
si in spitalele private, cand e vorba de ceva injectabil, ti se da acest formular sa-l semnezi http://www.aopsnaj.ro/Prescriptii2008/Consimtamint6.pdf
http://www.fda.gov/ohrms/dockets/ac/06/briefing/2006-4222B3.pdf
https://louisville.edu/medschool/med-peds/residents/journal-club/11-07%20Article.pdf
Fetele de 18 ani beneficiaza de gratuitate?
www.informarehpv.ro
2. Care ar fi o alta modalitate, alta in afara de cea scrisa, de a avea acordul parintilor care sa aiba efect juridic?
3. Nu-i asa ca nu exista nicio legatura intre vaccinarea impotriva gripei porcine si vaccinarea HPV?
4. Detaliati din punct de vedere medical, legal si moral raspunsul (sper destul de serios si responsabil) la intrebarea 3.
5. Recent au existat foarte multe voci care au demascat scandaluri de coruptie la nivel mondial cu cele doua vaccinuri (daca vreti raspundeti doar pt cele legate de vaccinul HPV) Nu credeti ca Ministerul Sanatatii ar trebui sa dea o explicatie oficiala, sau acesta e un subiect tabu pt dv? Aveti nevoie de probe? Daca da, cui ar trebui adresate?
2.Parintele poate sau nu sa isi vaccineze fata iar raspunsul negativ poate fi transmis in orice modalitate catre medicul vaccinator care poate fi chiar medicul scolii.
3. Vaccinarea anti-HPV este legata de o boala ce afecteaza anual peste 30.000 de femei in Romania. In anul 2008, au fost peste 2000 de decese cauzate de aceasta boala. Vaccinul anti-gripal nu are nici o legatura cu aceasta campanie fiind facut pentru evitarea gripei.
4. Pentru o detaliere completa, va rugam trimiteti un e-mail catre intrebari@informarehpv.ro si veti primi un raspuns.
5. La fel ca la punctul 4. Orice intrebare primeste un raspuns indiferent de tipul acesteia. Nu exista o demascare in cazul vaccinului HPV. Pentru o declaratie puteti contacta oricand presa@informarehpv.ro sau contact@informarehpv.ro
Raspunsurile au incercat sa fie scurte, aici fiind doar o sectiune de comentarii. Se poate continua pe site-ul oficial al acestei campanii daca e nevoie de mai multe detalii.
Adica se face ilegal.
Faptul ca Virusul Papilomului Uman (Human Papilloma Virus - HPV) provoaca diverse tipuri de cancer (cancer de col uterin, de penis, cancer anal, orofaringian, pulmonar etc.) a fost demonstrat de numeroase studii clinice independente (puteti consulta mai jos o serie de referinte la cateva din zecile de studii consacrate).
Incidenta infectiilor cu HPV in randul adultilor este foarte mare - in jur de 25% din persoanele intre 14 si 59 ani. Riscul acestor persoane de a face unul din tipurile de cancer mentionate mai sus este foarte mare.
Evident, majoritatea adultilor infectati cu HPV nu vor face aceste tipuri de cancer, insa marea majoritate (peste 70%) a celor care fac unul din aceste tipuri de cancer au fost infectati cu HPV.
Prin vaccinarea copiilor care nu si-au inceput inca viata sexuala, riscul ca acestia sa dezvolte unul din tipurile de cancer mentionate mai sus este aproape complet eliminat.
Nu v-ati dori sa stiti ca cel putin una din cele mai importante cauze ale mortalitatii nu va afecta sanatatea copilului Dvs.?
Mie mi-ar placea sa stiu ca nu exista riscul sa ma imbolnavesc de cancer, dar din pacate mi-am inceput demult viata sexuala, iar HPV afecteaza 1 din 4 adulti, deci este foarte probabil sa fiu si eu infectat cu HPV (deoarece atat femeile cat si barbatii sunt expusi riscului infectiei cu HPV in egala masura) fara sa stiu.
Impotriva HPV exista doua vaccinuri, Gardasil (fabricat de Merck) si Cervarix (fabricat de GlaxoSmithKline), ambele la fel de eficace contra acestui virus, oferind o protectie de 100% impotriva cancerului de col uterin.
Costul unui vaccin: 135 euro x 3 injectii = 405 euro
Sigur ca e si in interesul companiilor producatoare sa vanda acest vaccin si probabil ca exista o campanie de lobby pe langa Ministerul Sanatatii pentru demararea acestui program, dar asta nu inseamna ca vaccinul ar fi ineficient sau, asa cum s-a vehiculat pe diverse forumuri, nociv.
E in interesul producatorilor de paracetamol sa-si vanda medicamentul, dar asta nu inseamna ca raceala a fost creata in laboratoarele lor sau ca paracetamolul actioneaza asupra sistemului imunitar astfel incat tot mai multi oameni sa raceasca tot mai des.
Daca companiile farmaceutice ar fi atat de diabolice cum sugereaza adeptii acestor teorii ale conspiratiei, cum se explica ca ratele mortalitatii scad din ce in ce mai mult si implicit speranta de viata creste din ce in ce mai mult?
Campanii de vaccinare a fetitelor de 12-13 ani impotriva HPV se desfasoara in acest moment in aproape intreaga UE, la fel ca in SUA, CA, AUS si NZ, iar in UK chiar si baietilor de aceeasi varsta li se administreaza acest vaccin, astfel incat toate persoanele minore sa fie imunizate impotriva acestui virus.
Chiar toate guvernele acestea, precum si autorii studiilor de mai jos sa fi fost asa de usor de prostit de catre companiile farmaceutice? Sau mai degraba publicul e usor de prostiti de organizatii religioase pro-abstinenta?
Referinte:
Gillison ML et al. (2000). "Evidence for a causal association between human papillomavirus and a subset of head and neck cancers"
Gillison ML (2006). "Human papillomavirus and prognosis of oropharyngeal squamous cell carcinoma: implications for clinical research in head and neck cancers"
Rezazadeh, A. (2009). "The Role of Human Papilloma Virus in Lung Cancer: A Review of the Evidence"
Cat timp are efect?
oare nu de acolo ar fi trebuit sa inceapa ministerul Sanatatii?
Dar de acest Program nu s-a mai auzit nimic...
Intrebare: Care este stadiul acelui Program? De ce nu se implementeaza?
-Medicii ginecologi nu iau nici un comision pentru aceasta munca si nu fac munca patriotica.
-"oameni de bine" din MS nu iau comision pentru achizitionarea de medicamente, pentru ca nu-i asa nu se cumpara nimic prin ACEL program.
2. De ce doar cadrele medicale trebuie sa-si asume raspunderea cand este implicat si Ministerul Invatamantului, si fetitele care trebuiesc vaccinate nu au doar parinti sau cadre medicale in cabinetele scolare ci si diriginti responsabili de proces.
3. De ce medicul de familie influenteaza in mod negativ decizia parintilor, de ce nu fac ei vaccinul fiind platiti per capita pentru fiecare copil de pe lista.
1. In absenta acordului scris, cum pot transmite parintii optiunea lor? Daca nu suntem de acord, trebuie sa scriem explicit aceasta?
2. cui e adresata campania de vaccinare de anul
acesta? (ce varste, ce clase?)
3. In Romania, s-a facut vreun studiu privind
conexiunea HPV-cancer col uterin, sau doar
extrapolam rezultatele altora la cazul nostru?
In Romania, s-a facut vreun studiu privind
posibila legatura dintre numarul de avorturi
(unde suntem din pacate printre campioni)
si incidenta cancerului de col uterin? (e foarte usor,
datele exista in fisele pacientelor, trebuie doar
folosite).
Va multumesc.
Trebuie vazut si analizat:
http://www.youtube.com/watch?v=HK4_Bjr3QUc
1.De ce se insista atat de mult pe aceasta vaccinare, cand se stie foarte bine ca sunt o gramada de intrebari fara raspuns legate de efectele adverse ale acestui vaccin.
2.Cum pot eu, ca parinte, sa imi exprim acordul, daca nu mai este necesar sa fie in scris? Nu este cumva o portita lasata deschisa intentionat pentru a fi atinse scopurile meschine ale unora?
3. De ce nu canalizati banii pe care ii cheltuiti pentru procurarea dozelor de vaccin spre a asigura posibilitatea unui examen Papanicolau accesibil din punct de vedere financiar pentru orice romanca???
4. De ce vreti sa puneti sub risc acest popor?????
Citeste in Ordonanta 53/2000 cu modificarile ulterioare anexa cu vaccinarile obligatorii:
DTP, DT, VPO, Hep B, Ruj, BCG,BT.
Da un singur exemplu de vaccinare facultativa care s-a facut fara acordul parintilor.
a) asistenta,
b) medicul care o supravegheaza,
c) producatorul,
d) ministrul Irimie sau
e) mortul este de vina?
in orice caz constat ca Romania se intoarce tot mai mult in Evul Mediu, ca si conceptii.
In caz contrar, cazul va fi trecut la categoria de "0.1% efecte adverse grave" si...atat. Doar ca 0.1% nu este doar o statistica, este un copil in carne si oase, unul din 1000.
http://www.thinktwice.com/
Asta pentru parinti, pt ca cei care ne vara vaccinul pe gat prin tot felul de tertipuri - nu mai trebuie acordul explicit al parintilor - nu cred ca o sa fie prea miscati de povestile de acolo.
"- Ai adus negatie?
- Nu, dar stiti tata nu e de acord... sunt plecati din localitate... nu au putut sa mi-o dea..
- Nu conteaza... ai hartia?
- Nu!
- Treci la vaccin..."
Cam asa o sa fie cu aceasta notificare.
De asemenea trebuie sa stiti ca Ordonanta 52/2000 obliga medicii sa faca vaccinari, atunci cand pacienti nu se opun, si nu obliga pacientii sa se vaccineze.
Concluzia este simpla: vaccinarile nu sunt obligatorii, dar medicii fie nu cunosc legea fie ascund adevarul pentru a avea mai multa clientela.
medicul de familie ,prin casa de asigurari il poate prescrie?
cine imi poate raspunde?