Intrebare: Ce optiuni si asigurari suplimentare pot atasa unei asigurari de viata?

ING: Daca esti expus mai multor riscuri in viata de zi cu zi sau in activitatea ta profesionala, e bine sa stii ca iti poti creste protectia stabilita in contractul tau de asigurare, adaugand o serie de asigurari si optiuni suplimentare.

Asigurarile suplimentare si optiunile reprezinta beneficii care pot fi atasate contractului de asigurare de viata, oferind avantaje in plus in schimbul platii unor sume destul de mici. Ca regula generala, pot fi combinate si atasate inca din momentul incheierii contractului sau ulterior, la fiecare aniversare a acestuia, pentru a raspunde nevoilor tale de protectie la un moment dat.

Desi exista diferente in functie de compania de asigurari, dar si de produs (o parte putand fi atasate doar contractelor unit linked sau numai celor traditionale), asigurarile suplimentare care pot fi atasate sunt:

  • Asigurari suplimentare de deces din orice cauza pe perioada determinata, prin intermediul carora se poate majora pentru o anumita perioada suma asigurata.
  • Asigurari suplimentare de accident, care ofera protectie in cazul producerii unui accident, iar riscurile pe care le acopera sunt: decesul din accident, invaliditatea permanenta din accident sau ambele.
  • Asigurari suplimentare de sanatate, care acopera cheltuielile de spitalizare si/sau interventii chirurgicale din accident si/sau imbolnavire.
  • Asigurarea suplimentara pentru boli grave acopera atat cheltuielile pe care le implica aparitia unor boli grave, adica cele cu tratamentul medical si interventiile chirurgicale, cat si alte costuri cauzate de scaderea venitului in urma imbolnavirii.

In mod similar, optiunile atasate unei polite de asigurare de viata permit ajustarea acesteia astfel incat sa corespunda nevoilor si situatiei beneficiarului de la un moment dat. In esenta, optiunile care pot fi adaugate unei asigurari de viata sunt:

  • Optiunea de intrerupere pe perioada determinata a platii primelor de asigurare, care iti ofera posibilitatea de a sista pentru o perioada data plata primelor, in cazul in care te confrunti cu dificultati financiare temporare. Ulterior, achitarea primelor poate fi reluata fara a fi necesara acoperirea platilor restante. Poti lua in calcul aceasta optiune oricand ai nevoie pe parcursul derularii contractului, nu doar la aniversarea acestuia.
  • Optiunea pentru scutire de plata a primelor ofera beneficiul ca, in cazul invaliditatii persoanei asigurate, asiguratorul preia plata viitoare a primelor.
  • Optiunea pentru cresterea garantata a primei si a sumei asigurate. Aceasta clauza iti permite ca periodic, la aniversarea contractului, atat prima, cat si suma asigurata aferenta asigurarii si celorlalte clauze suplimentare sa poata fi suplimentate cu un anumit procent, fara sa mai fie necesar un control medical prealabil.
  • Optiunea de returnare a primelor platite ofera posibilitatea ca, la maturitatea contractului, beneficiarul sa primeasca inapoi o parte a primelor platite.
  • Optiunea de adaptare la inflatie, care presupune ajustarea primei de asigurare cu rata inflaţiei, precum si cresterea corespunzătoare a sumei asigurate, mentinandu-se astfel valoarea reala a sumelor.

(suplimentul publicitar de educatie financiara, Asigurari si Pensii)

Pentru o centralizare eficienta a intrebarilor/comentariilor, va rugam adresati intrebarile dvs. folosind formularul din pagina, coltul din dreapta sus (Pune intrebarea ta aici)