Intrebare: Ce inseamna ca esti protejat de o asigurare?

ING: Functia esentiala a oricarei asigurari de viata este aceea de a va oferi, dumneavostra si celor dragi, protectie financiara chiar de la momentul platii primei initiale. Indiferent de tipul politei pe care decideti sa o cumparati – traditionala sau cu componenta de investitie – un lucru este general valabil: asigurarea de viata va ofera certitudinea ca, in cazul in care vi se intampla ceva neprevazut, cei dragi vor beneficia in continuare de sustinerea financiara de care au nevoie.

Concret, protectia financiara este reprezentata de suma asigurata pe care dumneavoastra o alegeti inca de la inceputul contractului si care va fi platita beneficiarilor desemnati de dumneavoastra in cazul in care patiti ceva. Este important sa stiti ca suma asigurata este garantata de compania de asigurari conform conditiilor contractuale oferite fiecarui client, indiferent de numarul si valoarea primelor achitate de dumneavoastra pana in momentul in care se produce evenimentul pentru care v-ati asigurat. Ca o practica a asiguratorilor, suma asigurata trebuie sa fie de sapte ori venitul anual pe care il obtineti.

Exista, pe de alta parte, polite de asigurare foarte simple (asigurari de viata doar cu componenta de protectie), care ofera numai acest beneficiu esential: certitudinea ca, daca vi se intampla ceva neplacut, familia dumneavoastra beneficiaza de o substituire a venitului pe care il puneati la dispozitie in mod obisnuit. Acestea va asigura riscul de baza, cel de deces, si, ca o regula generala, implica un efort financiar redus, fiind cele mai ieftine. Trebuie insa sa aveti in vedere faptul ca, daca evenimentul asigurat nu se produce, primele de asigurare pe care le platiti nu va sunt returnate, deoarece ele reprezinta costul efectiv al riscului potential de deces.

(suplimentul publicitar de educatie financiara, Asigurari si Pensii)

  • Pentru o centralizare eficienta a intrebarilor/comentariilor, va rugam adresati intrebarile dvs. folosind formularul din pagina, coltul din dreapta sus (Pune intrebarea ta aici)