Intrebare: De ce ar trebui sa-mi fac o asigurare de viata pentru cei dragi?

ING: Asigurarile de viata sunt produse financiare ce pot raspunde unor nevoi foarte diferite si tocmai de aceea e bine sa porniti la drum cu o analiza atenta a propriilor dumneavoastra nevoi, asteptari si posibilitati financiare.

Un pachet de asigurare de viata acopera in primul rand riscuri esentiale pentru fiecare dintre noi: imbolnavire, interventie chirurgicala, invaliditate sau deces. Protectia financiara pe care o ofera familiei dumneavoastra este, asadar, "miezul fierbinte" al unei asigurari de viata.

Daca doriti un produs cat mai simplu, care sa va ofere certitudinea ca familia dumneavoastra va continua sa fie in siguranta si daca vi se intampla ceva, puteti incheia o asigurare de viata de protectie, care acopera unul sau mai multe dintre riscurile pe care le-am enumerat. Aceste polite implica un efort financiar redus, fiind cele mai ieftine, dar trebuie sa stiti ca, in cazul in care evenimentul asigurat nu se produce, primele de asigurare plătite nu va sunt returnate. La fel de important este si avantajul specific pe care il ofera o asigurare de viata: asiguratorul plateste familiei dumneavoastra suma de bani aleasa la incheierea contractului in cazul in care aceste evenimente se produc, indiferent de momentul in care ele au loc si de sumele cu care ati contribuit pana atunci.

Pornind de aici, puteti alege si produse mai complexe, care raspund unor nevoi suplimentare, fie ca va doriti sa puneti niste bani deoparte sau sa aveti acces la investitii pe care singur nu le-ati aborda. Nu in ultimul rand, in cazul anumitor tipuri de polite puteti atasa asigurari si optiuni suplimentare, astfel incat sa obtineti un produs care sa implineasca cat mai fidel dorintele si nevoile dumneavoastra.

(suplimentul publicitar de educatie financiara, Asigurari si Pensii)

  • Pentru o centralizare eficienta a intrebarilor/comentariilor, va rugam adresati intrebarile dvs. folosind formularul din pagina, coltul din dreapta sus (Pune intrebarea ta aici)
  • Comenteaza pe topicul deschis pe Forum