Intrebare: Ce trebuie sa iau in calcul atunci cand inchei o asigurare de viata?

ING: In primul rand trebuie sa decideti ce va doriti: ati vrea, in primul rand, sa va stiti familia linistita in cazul in care vi se intampla ceva? Sau sa economisiti regulat o suma de bani, pentru ca altfel nu reusiti, urmand a beneficia de sumele acumulate la momentul dorit? Sau poate este foarte important sa fiti sigur ca ii veti putea oferi copilului dvs. accesul la studiile pe care si le doreste.

Este bine sa evaluati cat mai corect posibil care este prima de asigurare pe care ati putea sa o platiti, raportat la venitul dvs. si de asemenea in functie de aceasta si beneficiile asigurarii pe care o asteptati. Pentru aceasta luati in calcul situatia dvs. personala, si tineti cont de datoriile pe care le aveti, de cheltuielile curente ale familiei pe o perioada de 1 an sau de cele necesare pentru a asigura un trai decent copilului dvs.

Pregatiti-va asadar o lista de intrebari pe care puteti sa le adresati unui consultant de asigurari. Fiti siguri ca, in timpul acestei discutii aflati toate informatiile despre compania cu care veti lucra, este foarte important sa alegeti un partener de incredere. O asigurare de viata este un contract pe termen lung, care genereaza drepturi si obligatii din partea ambelor parti pe intreaga durata a acestuia. De aceea este bine ca acestea sa ramana impreuna pana la finalul relatiei lor.

Si, nu in ultimul rand, asigurati-va ca intelegeti foarte bine toti termenii parteneriatului pe care sunteti pe cale sa il incheiati. Ar trebuie sa stiti care sunt beneficiile contractului, costurile implicate, consecintele rezilierii contractului inainte de data de finalizare stabilita initial.

Si este bine sa stiti de asemenea ca in 20 de zile de la incheierea contractului de asigurare puteti sa va razganditi si sa reveniti asupra deciziei dvs. Iata ca nu doar Ikea va ofera aceasta posibilitate ci si asigurarile de viata!

Va uram mult succes in alegerea dvs!

(suplimentul publicitar de educatie financiara, Asigurari si Pensii)