Site-ul specializat in dezvaluirea de documente secrete Wikileaks a difuzat miercuri un fisier misterios criptat, al carui continut nu este cunoscut, dupa ce a anuntat pe Twitter "un important anunt in curand".

Wikileaks nu a identificat continutul dosarului de 571 megaocteti ce nu poate fi deschis fara o cheie. Aceasta "cheie" va fi difuzata "la momentul potrivit", a anuntat site-ul, scrie Agerpres.

In iulie 2010, Wikileaks a difuzat un alt fisier al carui continut urma a fi dezvaluit daca i se intampla ceva fondatorului site-ului, Julian Assange.

Julian Assange traieste sub arest la domiciliu in Marea Britanie, in urma unei cereri de extradare din partea Suediei intr-un caz de viol si agresiune sexuala in aceasta tara din Europa de Nord. Justitia britanica a dat unda verde expulzarii lui, dar Assange, un australian de 40 de ani, a facut apel la aceasta decizie, aminteste AFP.

Aceasta noua difuzare a unui fisier criptat intervine cand Wikileaks tocmai publica in aceasta saptamana o noua serie de aproape 134.000 de telegrame diplomatice americane.

Statele Unite au considerat ca site-ul pune in pericol vieti ale oamenilor, citand surse din aceasta livrare, ceea ce site-ul dezminte.