Liderul libian Muammar Gaddafi ar fi incercat sa negocieze cu autoritatile algeriene intrarea sa in Algeria in orasul frontalier Ghadames unde se afla impreuna cu familia, a scris miercuri cotidianul El-Watan in editia online, potrivit AFP.

Coloneul si fiii sai care se afla inca in viata au disparut dupa ce Tripoli a cazut in mainile Consiliului National de Tranzitie, in urma cu o saptamana. Pentru prinderea lui se ofera o recompensa.

Citand surse apropiate presedintiei algeriene, cotidianul scrie ca fostul lider libian ar fi "incercat sa il contacteze prin telefon pe presedintele Abdelaziz Bouteflika, care a refuzat sa preia apelul".

"Nu este prima data cand Gaddafi si emisarii sai au incercat sa intre in contact cu presedintele algerian", potrivit acelorasi surse.

Algeria a anuntat ca i-a primit pe teritoriul sau pe trei copii ai lui Kadhafi - fiica sa Aisha, care a nascut o fetita duminica, si pe fiii acestuia Mohamed si Hannibal - precum si pe cea de-a doua sotia a acestuia, Safia, din "motive strict umanitare".