Presedintele Barack Obama, aflat intr-o situatie dificila din cauza situatiei economice a SUA, va prezenta in cele din urma in 8 septembrie planul sau pentru a crea noi locuri de munca si de a stimula cresterea economica, a anuntat miercuri Casa Alba.

Obama isi programase inital acest discurs in 7 septembrie, la 08:00 (00:00 GMT, in 8 septembrie), in fata camerelor reunite ale Congresului, dar presedintele republican al Camerei Reprezentantilor, John Boehner, i-au cerut sa amane discursul sau cu o zi.

Momentul ales de Obama a coincis, de fapt, cu o dezbatere televizata a principalilor candidati din opozitie pentru nominalizarea republicanilor la alegerile pentru presedintie in 2012.

"Presedintele se concentreaza pe necesitatea urgenta de a crea locuri de munca si a ajuta la crestere economica a tarii, asa ca saluta oportunitatea de a se adresa" ambelor camere ale Congresului, la 8 septembrie, arata o declaratie dela presedintie.

Noul plan ar putea infrunta opozitia republicanilor care nu doresc sa-l sprijine la 14 luni de la alegerile prezidentiale din 2012, scrie AFP.