Politia sud-africana cauta sa identifice autorul unei fotografiipostate pe site-ul de socializare Facebook care prezinta un tanar alb cu o arma in mana, care sta mandru alaturi de corpul aparent mort al unui copil de culoare, scrie Sunday Times in editia electronica.

  • Fotografia poate fi vizualizata aici

Fotografia a fost postata pe profilul unui utilizator numit "Eugene Terrorblanche", un joc de cuvinte dubios care pare ca vrea sa faca trimitere la fostul lider al miscarii de rezistenta africane (AWB), Eugene Terre'Blanche, asasinat in aprilie 2010.

Purtatorul de cuvant al Politiei, Zweli Mnisi, a anuntat ca a inceput o ancheta si a invitat la politie pe barbatul din fotografie sau pe oricine l-ar recunoaste.

"Daca, intr-adevar, este un incident real, cei responsabili trebuie sa fie aspru pedepsiti", a spus el. Cu toate acestea, imaginea ar fi putut fi trucata . Doar o analiza a unor experti poate arata daca poza este reala, mai scrie sursa citata.

Profilul pare sa fi fost sters in noaptea de duminica spre luni de Facebook. Fotografia a fost postata in 24 iunie, conform Sunday Times.

Facebook mai detine deci informatiile privind conexiunea la internet care a fost utilizata in acea zi, deoarece site-ul pastreaza datele cel putin sase luni.