Primarul Michael Bloomberg a declarat ca "ce a fost mai rau a trecut" la New York, unde uraganul Irene a lasat in urma duminica inundatii si arbori cazuti, dar fara a provoca victime. Transportul in comun, suspendat pe durata weekendului, nu a fost insa redeschis, iar primarul nu a oferit nicio data privind reluarea acestuia, relateaza AFP.

"Va fi dificil" luni dimineata pentru milioanele de calatori, a recunoscut primarul in cadrul unei conferinte de presa, la cateva ore dupa trecerea furtunii tropicale Irene.

El a raportat ca s-au inregistrat inundatii limitate aproape in tot orasului, iar circa 62.000 de locuinte au ramas fara electricitate.

Dar "pana in prezent, nu avem niciun mort sau ranit", a precizat Bloomberg.

Primarul a anuntat totodata ca ordinul de evacuare dat vineri pentru cei aproximativ 370.000 de newyorkezi ce locuiesc in zonele inundabile va fi ridicat duminica la ora locala 15.00 (22.00, ora Romaniei).

In schimb, nicio data nu a fost avansata cu privire la reluarea transportului in comun, utilizat zilnic de circa cinci milioane de newyorkezi.

Seful autoritatii metropolitane de transport, Jay Walder, a refuzat sa ofere o data, explicand ca sunt desfasurate verificari pentru a se asigura ca retelele de autobuze si metrou sunt complet sigure.

Cele trei aeroporturi ale orasului New York, inchise sambata ca urmare a furtunii Irene, vor fi redeschise "cel mai probabil luni seara" si celelalte marti, a declarat responsabilul autoritatii aeroportuare Christopher Ward, intr-o conferinta de presa.

Inchiderea celor trei aeroporturi din New York - John F. Kennedy International, Newark si LaGuardia - a dus la anularea a mii de zboruri.