Cinci persoane au murit si alte 57 au fost ranite in Brazilia, intr-un accident de tramvai produs sambata dupa-amiaza la Rio de Janeiro, in cartierul turistic Santa Teresa, care tocmai si-a sarbatorit celebrul "bondinho" (tramvaiul), relateaza AFP.

Un oficial din cadrul pompierilor, maiorul Ricardo Gomes, a declarat ca tramvaiul a deraiat pe strada Joaquim Murtinho si a fost complet distrus in urma accidentului.

Gomes a confirmat "cinci morti si 57 de raniti", care au fost transferati la mai multe spitale din regiune. Pentru moment nu se stie cat de grave sunt ranile persoanelor accidentate. Trei masini de pompieri s-au deplasat la fata locului.

Tipicele tramvaie galbene din Santa Teresa, care au inceput sa circule in 1872, au intampinat mai multe intreruperi de-a lungul timpului, din cauza lipsei pieselor de schimb necesare repararii lor. Sapte tramvaie sunt in continuare in circulatie pe strazile sinuoase ale acestui cartier din Santa Teresa, situat in apropiere de centrul orasului.

In august 2009, doua accidente de tramvai au avut loc intr-o saptamana, soldate cu moartea unei persoane si ranirea altor zece, intre care cinci turisti.