Imnul national al Statelor Unite, "The Star Spangled Banner", a fost interzis de la toate evenimentele sportive desfasurate in cadrul unui colegiu din statul american Indiana, deoarece directorul institutiei de invatamant - frecventata de menoniti - considera versurile cantecului "prea violente", transmite NBC.

Conducerea Colegiului Goshen, unde invata circa 1.000 de studenti, a interzis deja cantarea versurilor imnului inca de anul trecut, insa orchestra scolii putea interpreta macar melodia pentru patriotii din public. Acum, colegiul a interzis cantecul cu totul, relateaza NBC Sports.

Consiliul profesoral i-a cerut directorului scolii, Jim Brenneman, "sa gaseasca o alternativa la imnul national, care sa se potriveasca traditiei sportive, sa onoreze tara si care sa rezoneze cu valorile fundamentale ale Colegiului Goshen, respectand totdata punctele de vedere ale membrilor comunitatii".

Directorul Jim Brenneman a fost de acord cu propunerea.

"Sunt hotarat sa pastram tot ce inseamna mai bun in a fi un colegiu menonit, deschizand in acelasi timp cat mai larg usile pentru toti cei care impartasesc valorile noastre", a spus Brenneman.

John Blosser, profesor de arta la Colegiul Goshen, a declarat presei locale ca exista multa mandrie nationala in cadrul scolii, dar ca majoritatea oamenilor nu vor accepta orbeste orice face tara.