Autoritatile din Sunny Beach, cea mai mare statiune de pe litoralul bulgaresc al Marii Negre si cea mai populara printre turisti, vor sa aduca politisti britanici pentru a patrula pe perioada sezonului estival de anul viitor, informeaza Novinite.com.

"Suntem siguri ca aceasta va fi o modalitate de colaborare cat se poate de eficienta, pentru ca ar spori siguranta turistilor. Ar impune un anumit respect in randul vizitatorilor nostri straini care distrug lucruri, creeaza conflicte si jignesc agentii de politie", a declarat Gheorgi Nedelchev, presedintele asociatiei patronilor hotelieri din Sunny Beach.

Nedelchev este convins ca efectivele actuale de politie ce actioneaza in statiune nu pot face fata situatiilor ce apar frecvent in zona, avand in vedere ca circa 400.000 de turisti populeaza statiunea in perioada de varf a sezonului estival.

Nikolchev s-a intalnit si a discutat aceasta propunere cu detectivul-sef Neville Blackwood, consilier in cadrul Biroului Britanic de Externe si Commonwealth.

Numarul politistilor britanici necesari pentru a fi adusi in Bulgaria urmeaza a fi stabilit, a spus Blackwood. Acesta a mentionat ca politia britanica este foarte activa in statiunile britanice.