China a informat Autoritatea palestiniana ca va vota in Consiliul de securitate in favoarea admiterii unui stat palestinian la ONU, a anuntat vineri agentia de presa oficiala palestiniana Wafa, preluata de AFP.

Un mesaj in acest sens a fost trimis joi presedintelui Autoritatii palestiniene, Mahmoud Abbas, de seful statului chinez, Hu Jintao, prin intermediul emisarului special al Chinei pentru Orientul Apropiat, Wu Sike, potrivit sursei citate.

Mesajul reaminteste ca Beijingul "a sustinut intotdeauna drepturile legitime ale poporului palestinian de stabilire a unui stat independent" in Cisiordania, Fasia Gaza si Ierusalimul de Est.

Autoritatea palestiniana intentioneaza sa ceara ONU, in 20 septembrie, recunoasterea unui stat palestinian ca membru al organizatiei.

Palestinienii spera sa obtina sprijinul a peste 150 de tari din cele 192 de state membre ale ONU, afirmase miercuri negociatorul palestinian Saeb Erakat.

Aceste demers este respins categoric de Israel si de Statele Unite, iar Washingtonul a anuntat deja ca va recurge la dreptul de veto in Consiliul de Securitate, unde China este membru permanent.