Peste 30 de barbati despre care se crede ca au luptat in trupele loiale liderului libian Muammar Gaddafi au fost ucisi la o baza militara din centrul capitalei Tripoli si cel putin doi dintre ei erau legati cu catuse de plastic, lucru ce indica faptul ca au fost executati, transmite Reuters, citand informatii furnizate de un corespondent aflat la fata locului.

Jurnalistul a relatat ca a numarat 30 de cadavre ciuruite de gloante, intr-o zona unde au avut loc confruntari violente intre fortele lui Muammar Gaddafi si rebeli. Zona, aflata in apropierea unui sens giratoriu, este plina de vehicule arse si abandonate.

Cinci dintre luptatorii pro-Gaddafi morti au fost descoperiti intr-un spital din apropiere. Unul dintre cadavre, aflat intr-o ambulanta, avea o perfuzie intravenoasa in brat.

Unii dintre morti purtau uniforme militare, in timp ce altii erau imbracati in haine civile. Doua dintre cadavre erau carbonizate si imposibil de identificat.

Reuters a scris ca tabara militara este plina de poze ale lui Gaddafi, cu cutii de mancare si lazi de munitie abandonate, iar steagurile verzi oficiale ale Libiei flutura in apropiere.