Un fost locotenent colonel de politie, Dmitri Pavliucenkov, banuit ca a organizat asasinarea in 2006, la Moscova, a ziaristei de opozitie Anna Politkovskaia, a fost arestat, anunta AFP.

"Dl. Pavliucenkov a primit un ordin de la o persoana neidentificata si a acceptat sa organizeze asasinarea Annei Politkovskaia in schimbul unei sume de bani", a declarat purtatorul de cuvant al comitetului de ancheta, Vladimir Markin, citat de agentia Interfax.

Fostul locotenent colonel a creat un grup criminal din carea faceau parte cei trei frati ceceni Mahmudov care au participat la crima, a adaugat acesta.

Rustam Mahmudov, asasinul prezumtiv al Annei Politkovskaia, a fost arestat in mai in Cecenia. Fratii sai, Ibragim si Djabrail, au fost achitati intr-un proces in 2009 dar sunt din nou acuzati, dupa ce ancheta a fost redeschisa.

Arestarea fostului locotenent colonel a fost anuntata marti seara de redactorul sef al ziarului Novaia Gazeta, Dmitri Muratov, unde a lucrat Anna Politkovskaia.

Persoana care a comandat uciderea ziaristei nu a fost niciodata identificata.

Anna Politkovskaia, reporter la ziarul de opozitie Novaia Gazeta, era unul dintre rarii ziaristi care au denuntat incalcarea drepturilor omului in Cecenia si care critica deschis abuzurile comise de regimul lui Vladimir Putin, fost presedinte (2000-2008) si actual prim ministru al Rusiei