Un cutremur cu magnitudinea de moment de 5.9 grade s-a produs marti in Virginia (Statele Unite), transmite Reuters, care citeaza Institutul Geologic american (USGS). Seismul a fost resimtit si la New York, unde cladirile din Times Square s-au zgaltait pentru cateva secunde, precum si in Canada. Cladirea Pentagonului, a FBI-ului si cea a Capitoliului din Washington au fost evacuate.

Foto:

UPDATE: Casa Alba si cladirile adiacente evacuate si-au reluat activitatile. FBI si Departamentul de Justitie, de asemenea, au redeschis o parte din cladirile cladiri, anunta CNN.

De asemenea, autoritatile au evacuat majoritatea cladirilor din centrul capitalei federale americane. Serviciile de urgenta din Washington au anuntat, via Twitter, ca au primit numeroase apeluri de la populatie, insa nu exista deocamdata informatii despre posibile victime sau pagube majore.

FoxNews a relatat ca mai multe tablouri aflate pe peretii din Cladirea Capitoliului au cazut in urma seismului, iar procurorul general Eric Holder a fost evacuat din Departamentul de Justitie.

Multi angajati din Washington s-au repezit sa iasa pe strazi, temandu-se ca are loc un atac terorist. Elicoptere ale infanteriei marine au fost trimise deasupra capitalei.

Potrivit informatiilor, imediat dupa seism s-au inregistrat probleme cu serviciile de telefonie mobila in Washington si in apropierea capitalei federale, precum si la New York.

U.S. Weather Service a anuntat ca nu se asteapta un tsunami pe Coasta de est a Statelor Unite.

Initial, USGS a anuntat ca seismul produs la ora locala 13:51:03 (ora Romaniei 20:51:03) a avut o magnitudine de 5.8 grade.

Epicentrul cutremurului a fost localizat intre Charlottesville si Richmond, statul Virginia. La doar cateva zeci de km se afla doua centrale nucleare.

Seismul s-a produs la o adancime de 1 km, la doar 6 km de localitatile Louia si Mineral din Virginia, si la 134 de km de Washington.

Seism in SUA

Seism in SUA

Foto: USGS

Potrivit martorilor, seismul a fost resimtit si la New York, din Times Square pana in partea de sud a cartierului Manhattan. Aeroportul JFK, Primaria si mai multe cladiri din metropola americana au fost evacuate si ele, iar oamenii panicati au iesit pe strazi, a transmis New York Post. Autoritatea Portuara a anuntat ca zborurile de pe aeroporturile JFK si Newark au fost intarziate "cateva ore", pana cand autoritatile vor inspecta turnurile de control si pistele.

Un cititor al HotNews.ro din Canada, care semneaza torontezul, a scris ca seismul s-a resimtit si la Toronto.

Cu cateva ore inainte, un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade s-a produs in regiunea montana din Colorado (centrul tarii) si New Mexico (sud), la o adancime de 4 kilometri. Epicentrul a fost localizat la 290 de kilometri de Denver (Colorado).

Potrivit autoritatilor locale, mai multe drumuri si cladiri au fost avariate.

Cladiri evacuate la New York: