NATO nu cunoaste unde se afla in prezent Muammar Gaddafi, iar alianta militara internationala nu il considera o tinta a raidurilor sale aeriene, a afirmat marti un purtator de cuvant al NATO, citat de Reuters. Declaratia acestuia a fost facuta in contextul in care rebelii ataca intrarile in complexul fortificat Bab al-Aziziya din capitala libiana, unde se banuieste ca s-ar ascunde liderul de la Tripoli.

Muammar GaddafiFoto: Agerpres

Intrebat de ziaristi daca NATO stie unde se afla Gaddafi, colonelul Roland Lavoie a spus: "Daca dumneavoastra stiti, informati-ma si pe mine. Nu am nicio idee si, de fapt, nici nu stiu daca conteaza cu adevarat, in sensul in care rezolutia acestei situatii va fi politica".

"Cred ca toata lumea recunoaste faptul ca Muammar Gaddafi nu va fi cu siguranta parte a acestei solutii. Nu mai este un jucator cheie", a spus oficialul NATO, adaugand: "Din aceasta perspectiva, nu stim, dar nu cred ca conteaza cu adevarat, desi recunosc valoarea simbolica pe care ar putea-o avea pentru sustinatorii sai".

Lavoie a spus ca, daca Gaddafi a parasit Libia, acest lucru nu reprezinta o problema pentru NATO, mandatul aliantei fiind acela de a proteja civilii libieni.

Pe de alta parte, televiziunea Al-Jazeera a relatat marti ca avioanele NATO au bombardat complexul rezidential Bab al-Aziziya, unde se banuieste ca s-ar ascunde Muammar Gaddafi.