Un cascador american care incerca sa urce de pe un avion pe un elicopter a murit dupa ce s-a prabusit in gol de la 70 de metri, in timpul unui show aviatic desfasurat duminica in sud-estul statului Michigan, au anuntat oficiali locali, citati de FoxNews. Tragedia a avut loc la Selfridge Air National Guard Base, in Harrison Township, in apropiere de Detroit, in fata a peste 75.000 de spectatori.

O imagine socantaFoto: Reuters

Potrivit unui purtator de cuvant al bazei aeriene, cascadorul Todd Green incerca sa urce de pe un avion Stearman pe un elicopter, moment in care s-a dezechilibrat si a cazut in gol de la aproximativ 70 de metri. Green era la a treia incercare de a realiza cascadoria in timpul show-ului aerian din apropiere de Detroit.

O inregistrare video postata pe Internet de The Macomb Daily infatiseaza momentele in care Green se prabuseste in gol, in timp ce spectatorii striga ingroziti. Cascadorul nu purta centura de siguranta.

Green a fost transportat de urgenta la spitalul din Mount Clemens, unde a murit din cauza ranilor grave suferite la impactul cu solul.

FoxNews a scris ca unii spectatori care au fost martorii prabusirii in gol a cascadorului au crezut ca aceasta face parte din spectacolul aviatic. Un crainic a anuntat insa ca "ceva nu a mers cum trebuie", iar cei prezenti la show au inceput sa planga si sa se roage.

Green, care facea parte din Silver Wings Wingwalking Team, era fiul fostului mare cascador aerian Eddie Green. Cascadorul avea 48 de ani.

Atentie, imagini socante!