Primul avion rusesc de a cincea generatie Suhoi T-50 a fost nevoit sa-si intrerupa duminica seara un zbor de demonstratie la Salonul aeronautic Maks, in apropiere de Moscova, din cauza unei defectiuni tehnice, relateaza RIA Novosti.

Purtatorul de cuvant al salonului aeronautic anuntase intr-o prima etapa ca aparatul a efectuat o aterizare de urgenta, dupa care a revenit cu o rectificare, precizand ca avionul nu a reusit de fapt sa decoleze.

Pilotul avionului T-50 a "intrerupt decolarea din cauza unei probleme tehnice", a precizat purtatorul de cuvant.

Potrivit Corporatiei ruse de constructii aeronautice (OAK), o problema la motorul din partea dreapta a aparatului s-ar afla la originea incidentului.

Expertii vor studia cauza acestei probleme tehnice, a continuat purtatorul de cuvant, care a subliniat ca niciun alt zbor al avionului T-50 nu a mai fost programata la salonul Maks, care s-a incheiat duminica, dupa sase zile.

Un aparat de acest tip a efectuat primul sau zbor public miercuri, cu ocazia vizitei efectuate la salon de premierul Vladimir Putin.

T-50, aflat in centrul programului de modernizare al armatei ruse, ramasa in urma un raport cu tehnologia occidentului, ar putea viza o piata ambitioasa de 1.000 de avioane, dintre care jumatate pentru export, potrivit OAK.

Acest avion monopost, care a efectuat primul sau zbor de incercare in 29 ianuarie 2010 la Komsomolsk-sur-Amur, in Extremul Orient rusesc, ar urma sa echipeze fortele aeriene rusesti incepand cu 2016.