Confruntari violente, in noaptea de sambata spre duminica, intre politie si grupuri de tineri protestatari, pe strazile din Hamburg, la incheierea "Schanzenfest", sarbatoare anuala gazduita de acest oras, anunta AFP. 30 de protestatari au fost arestati, iar doi politisti au fost raniti usor. Protestatarii au dat foc pubelelor de gunoi si au atacat o sucursala bancara.

Foto:

Protestatarii i-au atacat pe politisti cu sticle, pietre si artificii. Patru masini de politie au fost avariate, iar una a fost incendiata. Fortele de ordine au folosit tunuri cu apa pentru a-i dispersa pe manifestanti.

"Schanzenfest" aduna anual in jur de 10 mii de persoane, iar incidentele in timpul sarbatorii sunt frecvente. Manifestarea este gazduita de un cartier din Hamburg recunoscut pentru faptul ca este un bastion al extremei-stanga. 2.100 de politisti au fost mobilizati pe strazi, pentru a asigura securitatea in timpul evenimentului.

Si la Berlin au fost incidente noaptea trecuta. Politia din oras a anuntat ca un scuter si un vehicul de pe un santier au fost incendiate. Alte cateva zeci de masini au fost incendiate in capitala germana, in noptile precedente.