Compania Shell a descoperit a doua scurgere de petrol in apropierea platformei petroliere Gannet Alpha din Marea Nordului, la circa 180 de kilometri est de Aberdeen, transmite BBC.

Compania petroliera se confrunta cu o scurgere de petrol de aproximativ 1300 de barili, echivalentul a 210 tone, descoperita saptamana trecuta la o conducta din Marea Nordului. Compania lupta sa opreasca ceea ce a numit "a doua pata" a scurgerii.

Shell a declarat ca scurgerea de petrol este in scadere. "Sursa scurgerii ramane aceeasi. Desi sursa initiala a scurgerii a fost oprita, petrolul a gasit o a doua cale de a se varsa in mare", a declarat directorul tehnic Shell, Glen Cayley. "De atunci se lucreaza la gasirea unei scurgeri mai scazute de hidrocarburi. S-a dovedit dificil de gasit din cauza infrastructurii submarine complexe si din cauza pozitionarii scurgerii de petrol care, in mod ciudat, este inconjurata de vegetatie marina".

Expertii Shell sunt de parere ca scurgerea petroliera provine dintr-o supapa adiacenta scurgerii initiale si din aceeasi sursa. Daca acest lucru se confirma, se vor lua in calcul o serie de optiuni pentru a opri aceasta scurgere.