Un australian a fost retinut marti in SUA, fiind suspectat ca este cel care a intrat intr-o casa luxoasa din Sydney si a prins la gatul unei adolescente o bomba falsa, eveniment care a tinut Australia cu sufletul la gura, potrivit AFP.

Un barbat in varsta de 50 de ani a fost plasat in arest la Louisville, in statul Kentucky (centru-est), dupa o operatiune comuna cu FBI, au precizat anchetatorii din statul New South Wales (sud-estul Australiei).

La inceputul lui august, Madeleine Pulver, in varsta de 18 ani, fiica unui bogat om de afaceri, a stat zece ore cu o bomba care i-a fost fixata in jurul gatului de un barbat mascat.

Raufacatorul a intrat in bucataria casei si a surprins-o pe tanara, careia i-a prins la gat un dispozitiv foarte asemanantor cu o bomba, apoi a disparut, dupa ce a lasat un mesaj scris. Echipe de genisti, politisti si medici au stat langa Madeleine Pulver, 18 ani, timp de 10 ore, pana cand s-a eliminat orice pericol si s-a stabilit ca este o bomba falsa.

Suspectul, care se numeste Paul "Doug" Peter, potrivit FBI, se ala la fosta sa sotie acasa, langa La Grange (Kentucky), cand a fost arestat.

Suspectul nu este cunoscut de familia Pulver, chiar daca are legaturi indirecte cu aceasta, potrivit politiei. Resedinta sa se afla in Sydney.

Australia va solicita extradarea sa.