Presedintele venezuelean Hugo Chavez, care s-a intors duminica in Caracas, a declarat pentru postul oficial de televiziune ca organismul lui a raspuns bine celui de-al doilea ciclu de chimioterapie, insa cancerul de care sufera "nu s-a terminat", informeaza AFP.

Hugo ChavezFoto: Reuters

In timpul interventiei sale la televiziunea publica VTV, Hugo Chavez a facut referire si la incurajarile primite de la presedintele cubanez Fidel Castro. "Ceea ce vreau sa spun oamenilor si, de asemenea, mie insumi, este ceea ce imi spunea Fidel ieri: 'Chavez, te duci, nu uita asta, nu te lasa condus de impulsuri. Te poti convinge singur ca s-a terminat, iar poporul poate incepe sa creada ca s-a terminat'. Nu s-a terminat", a declarat presedintele venezuelean. "Sunt bine, am insa mare grija", a adaugat Chavez. El a anuntat ca rezultatele analizelor au fost pozitive.

De altfel, Hogo Chavez a postat la revenirea in tara un mesaj optimist pe reteaua de socializare Twitter: "Buna dimineata, iubita patrie! M-am intors. Ce luna plina frumoasa ne intampina la miezul noptii!", a scris presedintele Venezuelei.

Hugo Chavez, care urmeaza o medicatie stricta, dieta si exercitii fizice, a spus ca are pofta de macare, ca a revenit la o greutate normala si ca nu a avut stari de rau. El a suferit o interventie chirurgicala pe 20 iulie, in Cuba, pentru o tumora maligna situata in zona pelviana.

In varsta de 57 de ani, liderul de la Caracas se afla la putere inca din 1999 si spera sa obtina al treilea mandat de presedinte o data cu alegerile din 2012.