Membrii unei bande dintr-o tabara de persoane fara adapost din Budapesta sunt principalii suspecti in cazul crimelor de pe insula Csepel, unde au fost descoperite saptamana aceasta cadavrele mai multor persoane care ar fi fost ingropate de vii, a anuntat sambata politia ungara, transmite Reuters.

"Credem ca am arestat nucleul (n.r. pe principalii lideri ai bandei)", a declarat Zoltan Csizner, directorul Biroului National de Investigatii din Ungaria, intr-o conferinta de presa sustinuta sambata.

El precizat ca politia s-a sesizat la inceputul acestei luni, fiind alertata de un barbat care a reusit sa scape cu viata, dupa ce a fost ingropat in pamant pana la gat. Potrivit presei ungare, barbatul este un roman de etnie maghiara, iar celelalte victime ar fi murit dupa ce au fost de asemenea ingropate de vii.

Politia a anuntat, intr-un comunicat, ca trei persoane au fost arestate, inclusiv un barbat care sustine ca este macedonean (informatiile difuzate inital indicau ca acesta era cetatean sarb) si despre care se crede ca este liderul bandei. Alti trei suspecti, membri ai aceleiasi grupari, se aflau deja in custodia politiei, dupa ce au fost arestati cu mai multe luni in urma.

Directorul Biroului ungar de Investigatii a precizat ca gruparea isi are originea intr-o "tabara de vagabonzi" ce traiesc intr-o padure in partea de nord a insulei Csepel. Gruparea a mai fost acuzata de furturi si alte infractiuni comise pe insula.

"Unele dintre victime, precum si faptuitorii, ar putea face parte din aceeasi comunitate, a oamenilor fara adapost, care traiesc conform propriilor reguli, in afara societatii", a spus Csizner. "Ei nici macar nu raporteaza disparitia cuiva", a adaugat el.

Presa a mai relatat ca un camatar era suspectat de comiterea crimelor si ca este posibil sa existe mai multe victime. Csizner nu a dorit sa comenteze aceste informatii si nu a acceptat intrebari din partea jurnalistilor.

Ancheta ar putea dura foarte mult timp, precizeaza Reuters.

Citeste si:Crimele din insula Csepel: Cetateanul roman povesteste cum a reusit sa scape si prin ce a trecut