A pilotat avioane de razboi, a salvat o echipa de jurnalisti de atacul unui tigru, face scufundari si este pasionat de calarie. Mai nou, premierul rus Vladimir Putin a facut o pasiune si pentru arheologie - el a vizitat saptamana aceasta un sit arheologic din peninsula Taman (fosta colonie greceasca, actualmente in Rusia) unde a participat la sapaturi si s-a scufundat in apele marii, de unde s-a intors cu un "trofeu" - doua amfore (recipiente din lut in care, in antichitate, erau pastrate lichidele), scrie Ria Novosti.El a precizat ca a gasit cele doua obiecte la circa 2 metri adancime, dupa ce s-a scufundat in apele stramtorii Kerci (care face legatura intre Marea Neagra si Marea Azov).

Vladimir Putin sapand alaturi de arheologiFoto: Reuters

Situl arheologic a fost deschis pe locul fostului oras Phanagoria, cea mai mare colonie greceasca din Peninsula Taman. Locul de amplasare al Phanagoriei a fost determinat cu exactitate în secolul al 18-lea, atunci când in zona s-au gasit fragmente ale unor statui din marmura dedicate zeitei Afrodita. Vladimir Putin a promis, cu ocazia vizitei la situl arheologic, ca va fi analizata posibilitatea deschiderii unui muzeu in acest loc.

Vladimir Putin la scufundari

Vladimir Putin la scufundari

Foto: Reuters

In ceea ce priveste descoperirile arheologice ale lui Vladimir Putin, presa internationala a interpretat intamplarea drept un nou semnal ca premierul rus va candida pentru un nou mandat de sef al statului, la alegerile din 2012.

Vladimir Putin a avut doua mandate consecutive de presedinte inaintea alegerilor din 2008, cand l-a impus pe Dmitri Medvedev in functia de sef al statului, in conditiile in care Constitutia nu ii permitea un al treilea mandat consecutiv. Constitutia rusa permite, insa, un numar nelimitat de mandate neconsecutive, iar o noua candidatura a lui Putin este foarte probabila in 2012.