Politia britanica a arestat zeci de protestatari joi dimineata si a recuperat o parte din bunurile furate de huligani in urma unei serii de raiduri matinale organizate in mai multe zone din Londra. Intr-o actiune pe care publicatia Daily Mail o numeste "payback time" (trad. "momentul razbunarii"), zeci de ofiteri de politie au descins in zorii zilei de joi in mai mai multe proprietati din Londra, unde au retinut zeci de persoane suspectate ca ar fi participat la violentele din ultimele zile si au recuperat zeci de bunuri furate din magazine.

Politia britanica descinde in casele huliganilorFoto: Reuters

Politia britanica recupereaza o parte din bunurile furate

Politia britanica recupereaza o parte din bunurile furate

Foto: Reuters

Publicatia britanica mai publica si poze cu suspectii arestati si cu o serie de bunuri despre care se crede ca ar fi fost furate din magazine, bunuri acum recuperate de oamenii legii din casele persoanelor retinute in ruma raidurilor matinale din Londra.

Descinderile politiei britanice vin dupa ce miercuri noapte violentele din Marea Britanie au scazut in intensitate. DailyMail pune domolirea violentelor si pe seama numarului mare de politisti detasati, 16.000 de ofiteri doar in Londra.

Conform cifrelor oficiale, 1590 de persoane au fost arestate in intreaga tara de la inceputul violentelor si pana in prezent.

Numai in Londra, numarul celor arestati a ajuns la 888 de persoane, oficialii punand deja sub acuzare 237 dintre ele.

Intrebat cat timp vor mai fi prezenti pe strazile din Londra miile de politisti, adjunctul comandantului politiei, Stephen Kavanagh a spus: "Este o povara mare pe resursele fizice, emotionale si practice ale politiei noastre. Vor fi prezenti inca o noapte si dupa aceea vom analiza problema".

Kavanagh a mai spus totusi ca ofiterii sunt "dezamagiti" de unele dintre pedepsele primite de vandali. Politia din Manchester a anuntat miercuri seara ca doi barbati implicati in actele de vandalism si violentele de pe strazile orasului britanicau fost condamnati la zece si, respectiv, 16 saptamani de inchisoare.

Printre suspecti de jafuri si vandalism arestati de politia britanica in tulburarile din ultimele zile se numara un bucatar de mancare organica, liceeni si studenti eminenti sau un angajat al operei, lucru care ofera o "imagine surprinzatoare" a persoanelor implicate in violente, transmite AFP.

Postul de radio BBC Radio 4 a realizat miercuri un interviu ca cativa vandali din Manchester, preluat de cotidianul Telegraph. "Inchisoriile sunt supra-populate? Ce imi vor face? Imi vor da un ordin de restrictie? Pot sa traiesc cu asta", spune unul dintre huligani, in timp ce altul afirma: "Voi continua sa fac asta in fiecare zi pana voi fi prins".