Fotografia care surprinde o femeie din Londra ce sare de la etajul unei cladiri in flacari este considerata "demna de Premiul Pulitzer", transmite YahooNews. Poza a fost realizata de fotografa Amy Weston, in Croydon. The Guardian a scris miercuri ca un roman a fost cel care a prins-o pe poloneza Monika Konczyk, femeia care a sarit luni de la primul etaj al cladirii din capitala britanica. Politistii afirma insa ca ei au salvat-o pe femeie.

O fotografie simbolFoto: Captura YouTube

Imaginea femeii in pijama care sare de la etajul caldirii in flacari a devenit virala, fiind preluata de publicatii din intreaga lume si elogiata ca "demna de Premiul Pulitzer".

Fotografa Amy Weston a explicat cum si-a riscat viata pentru a realiza poza, in zona Church Street, in apropiere de Surrey Street Market: "Pana in momentul in care am ajuns in zona, puteam deja sa vad incendiul prin parbriz. Afara erau sase sau sapte oameni ce tipau si plangeau. Aratau ca si cum locuiau in apartamentele care ardeau. Apartamentele se aflau deasupra unor mici magazine. Un barbat in camasa alba tipa ca o fata se afla la fereastra si ca e gata sa sara. A alergat spre ea, insa au aparut politistii care l-au tras inapoi si s-au indreptat sprea femeie".

Politistii ar fi pus covoare si saltele pentru a atenua impactul cazaturii.

Weston a afirmat ca, "imediat dupa ce a sarit, oamenii s-au ingramadit si nu am putut sa vad ce s-a intamplat cu ea. Am auzit doar oamenii spunand ca erau mai multe persoane in cladirea in flacari. Multimea a inceput sa devina furioasa, un grup acuzandu-l pe celalalt ca a declansat incendiul".

Potrivit informatiilor prezentate de The Guardian, poloneza ajunsese in Angila cu numai patru luni in urma. Incendiul incepuse la magazinul de mobila de la parter si cuprinsese si cladirile adiacente. Konczyk nu a reusit sa iasa din cladire pe scarile de incendiu din cauza fumului gros.

Fara sa tina cont de ordinele politistilor, prietenii Monikai au venit in ajutorul ei cu saltele si perne pe care le-au asezat sub fereastra. Femeia a fost prinsa in brate de un roman pe nume Adrian. Acesta a anuntat ca Monika era in stare de soc, dar nu a avut nevoie de spitalizare ci a fost preluata de sora si prietenul ei. Adrian a mai declarat ca era vecin cu Monika si ca nu se considera acum un erou.

Politia sustine o alta versiune, prin care ei ar fi salvat-o pe Monika Konczyk, de soarta careia nu s-ar fi interesat nimeni ulterior.