Presedintele Comisiei pentru Securitate Interna, din Camera Reprezentantilor, republicanul Peter King, a declarat miercuri ca a solicitat o ancheta privind colaborarea Pentagonului la un film despre operatiunea in care a fost ucis liderul al-Qaeda, Osama bin Laden, potrivit AFP.

Casa de productie "Sony Pictures Entertainment" si regizorul Kathryn Bigelow au primit acces la informatii clasificate despre misiunea secreta a fortelor speciale americane, pentru a produce un film despre intreaga operatiune, sustine republicanul.

"Filmul va fi lansat in luna octombrie, anul viitor, cu doar o luna inainte de alegerile din noiembrie 2012", a declarat King, care acuza aceasta productie ca fiind o modalitate a Casei Albe pentru a ajuta la campania lui Obama.

"Cer o ancheta in acest caz si o prezentare a datelor clasificate din partea inspectorilor din cadrul Departamentului de Aparare si CIA", a mai spus Peter King, adaugand ca datoria guvernului este de a informa Congresul intr-o astfel se situatie.

Intrebat de jurnalisti, purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jay Carney a respins criticile lui Peter King: "Nu vorbim despre informatii clasificate si sper ca vom continua sa tinem piept amenintarilor teroriste. Comitetul pentru Securitate Interna al Casei are lucruri mai importante de facut decat sa discute despre un film ".

La randul sau, purtatorul de cuvant al Pentagonului, colonelul David Lapan, a confirmat pentru AFP ca Departamentul Apararii a furnizat "asistenta" pentru elaborarea scenariului, "o practica comuna" a marilor realizatori de film.

Kathryn Bigelow a regizat filmul "The Hurt Locker", care portretizeaza un grup de genisti ai armatei americane, in timpul conflictului din Irak. Ea a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film si cel mai bun regizor in 2010, pentru acest film.

Liderul al-Qaeda a fost ucis intr-o operatiune a fortelor speciale americane in 2 mai, la resedinta sa din Abbottabad (Pakistan).