Traficantii peruani de droguri au distrus un punct de paza ce proteja un trib din Amazon ce nu intrase in contact cu civilizatia umana si care fuseses descoperit de curand in jungla amazoniana, a anuntat grupul Survival International, citat de CNN. La inceputul acestui an, autoritatile din Peru au dat publicitatii imagini ale primei intalniri cu tribul din Amazon, inregistrarea fiind realizata in valea Juvari.

Tribul din AmazonFoto: Captura YouTube

In imaginile realizate din avion, se poate vedea cum membrii tribului, vospiti in culoare rosie, priveau la aparat din colibele lor, raspandite in partea de vest a junglei amazoniene. Tribul avea locuinte de paie, gradini de manioc si papaya, precum si magazii unde depozitau fructe si carne.

Potrivit informatiilor, Fundatia Indiana Nationala din Brazilia a instalat un post de paza langa teritoriul tribului, de-a lungul frontierei braziliano-peruane, pentru a-i proteja pe acestia de straini.

Survival International a anuntat insa luni ca autoritatile brazilene nu mai gasesc nicio urma din tribul format din circa 150 de persoane.

"Credem ca peruanii i-au facut pe indieni sa fuga... Suntem mai ingrijorati ca oricand. Acesta situatie poate fi una dintre cele mai mari lovituri pe care noi le-am vazut in ceea ce priveste protejarea triburilor indigene in ultimele decenii. Este o catastrofa", a declarat Carlos Travassos, presedintele Departamentului triburilor izolate din cadrul Survival International.

Survival International a precizat ca pamantul tribului se afla langa raul Envira, pe care traficantii peruani de cocaina il folosec ca ruta de intrare in Brazilia.

Potrivit organizatiei, autoritatile braziliene au relatat prezenta unor grupuri inarmate in padurea din apropiere.

In plus, Survival afirma ca oficialii au recuperat sacul unui traficant, unde au gasit o sageata rupta provenita de la tribul respectiv, lucru care a provocat ingrijorare in legatura cu siguranta membrior tribului.

"Este o stire extrem de alarmanta. Nu stim cati membri ai tribului au fost omorati in trecut de comertul cu droguri, dar trebuie luate toate masurile necesare pentru ca acest lucru sa nu se mai repete. Atentia lumii ar trebui sa fie concentrata pe acest indieni care n-au avut contact cu lumea civilizata, asa cum s-a intamplat in momentul in care au fost filmati pentru prima data", a declarat directorul Survival International, Stephen Corry.

Autoritatile braziliene interzic populatiei orice contact cu triburile izolate de teama ca ar putea lua boli pentru care nu au nici un fel de imunitate.

Pe langa traficantii de droguri care opereaza in zona, regiunea este deja amenintata de exploatare forestiera ilegala, pescuit si operatiunile de extragere a aurului.

Vezi imaginile prezentate in februarie 2011: