Regizorul de film Michael Moore i-a cerut presedintelui Barack Obama sa raspunda "cu curaj" deciziei de retrogradare a ratingului Statelor Unite si sa-i aresteze pe sefii agentiilor de rating, transmite WashingtonTimes. Intr-un mesaj pe contul sau de Twitter, activistul liberal ii spune lui Obama ca "proprietarii lui S&P sunt prieteni vechi ai familiei Bush". Declaratiile sale au venit la cateva zile dupa ce Sandard and Poors's a redus ratingul privind datoria publica din Statele Unite pentru prima data in istoria lor, de la "AAA", cel mai bun posibil, la "AA +".

Michael MooreFoto: Agerpres

Moore a acuzat faptul ca si criza din 2008 s-a datorat celor de la Standard & Poor’s, deoarece nu au retrogradat produsele ipotecare care au afectat piata locuintelor si s-au raspandit in intreaga economie.

“Pres. Obama, arata ca ai curaj si aresteaza-l pe CEO-ul Standard & Poor's. Acesti criminali au pus economia pe butuci in 2008 si o vor face acum din nou", a scris Moore.

Activistul liberal a spus ca "proprietarii lui S&P sunt prieteni vechi ai familiei Bush", continuand astfel aceeasi tema pe care a prezentat-o in cateva dintre filmele sale: capitalismul este un sistem benefic bogatilor si celor de pe Wall Street, in special familiei Bush.

Moore a oferit pe contul sau de Twitter un link catre ziarul britanic Guardian, despre un raid al politiei italiene la birourile din Milano ale agentiilor Standard&Poor's si Moody's (citeste detalii aici). "Asa fac cei din Italia atunci cand e vorba despre acesti ticalosi", a spus Moore.

Washington Times a scris ca Moore nu a precizat faptul ca guvernul din Italia este condus de un premier conservator, Silvio Berlusconi, un magnat care a fost acuzat de multa vreme de liberalii si cei de stanga din Italia ca a supravegheat si beneficiat de pe urma sistemului capitalist.