Premierul britanic David Cameron si-a intrerupt vacanta pentru a reveni la Londra, in noaptea de luni spre marti, dupa trei zile consecutive de revolte, si va convoca de urgenta serviciile de securitate, scrie AFP. De asemenea, el se va intalni cu ministrul de interne si cu seful politiei britanice.

Peste 200 de persoane au fost arestate de la inceputul violentelor, inclusiv un baiat de 11 ani, a declarat luni ministrul de interne, Theresa May. Noi ciocniri intre tineri si politie au izbucnit luni in mai multe cartiere ale Londrei, dupa primele violente care au avut loc sambata in Tottenham si pe parcursul week-end-ului.

"Nu exista probleme majore in anumite cartiere din Londra. Drept consecinta, politistii patruleaza strazile, insa le recomand parintilor sa-si contacteze copiii pentru a afla unde se afla acestia", a declarat seful politiei, Tim Godwin, in timpul unei conferinte de presa sustinuta ad-hoc, in fata Scotland Yard.

Spre seara, mai multi tineri s-au adunat in Hackney, un cartier din estul capitalei, si au distrus mai multe magazine si un camion. Totodata, mai multe masini au fost incendiate pana la venirea politiei, a constatat un jurnalist al AFP. Politia a intervenit, de asemenea, si in sudul Londrei, in Croydon, Levisham si Peckham.