O noua zi de proteste la Londra. Violentele din capitala Marii Britani s-au extins si in districtul Hackney din nordul Londrei, informeaza BBC.

Proteste violente la Londra 14Foto: Reuters

UPDATE 05.00: Mai multe incendii au izbucnit in anumite zone ale Londrei, dupa o a treia zi de violente si jafuri pe strazile Londrei. In timpul ciocnirilor dintre politisti si tineri, magazinele au fost jefuite, iar cladirile incendiate. Violentele s-au raspandit si in Birmingham, Liverpool, Manchester si Bristol.

UPDATE: Premierul britanic David Cameron si-a intrerupt vacanta pentru a reveni la Londra, dupa trei zile consecutive de revolte, si va convoca de urgenta serviciile de securitate.

Protestatarii distrug magazinele locale si sparg geamurile. De asemenea, mai multe masini au fost incendiate in Levisham, iar un autobuz si un magazin din Peckham au fost distruse, relateaza BBC. In Hackney, politia a izolat o strada dupa ce cativa tineri au spart geamurile unei masini de politie.

Ministrul de interne, Theresa May, a caracterizat revoltele prin "criminalitate pura" si a adaugat ca cei responsabili de provocarea violentelor vor fi adusi in fata justitiei.

"Acesti oameni vor fi adusi in fata justitiei, ei vor suporta consecintele faptelor lor si fac apel ca toti membrii comunitatii locale sa colaboreze in mod eficient cu politia", a declarat secretarul de stat, adaugand cu nu exista nici o scuza pentru "jaf si banditism".

Aproximativ 300 de persoane s-au adunat sambata seara in fata unei sectii de politie din Tottenham pentru a cere "dreptate", dupa ce un sofer de taxi de 29 de ani, tata a patru copii, a fost ucis joi in schimbul de focuri cu politia. Cel putin 11 persoane, printre care si opt ofiteri de politie, au fost raniti in timpul protestelor din nordul Londrei, potrivit declaratiilor unor oficiali din domeniul sanatatii.

Violentele au reinceput atunci cand un politist a incercat sa legitimeze un tanar.